Resipi Nasi Goreng Paprik yang Enak dan Lazat!

Cara Memasak Nasi Goreng Paprik Resipi Ringkas
Cara Memasak Nasi Goreng Paprik Resipi Ringkas ini mudah seperti anda memesan di gerai makanan thai yang hanya mengambil masa 10 minit untuk disiapkan.

Cara Memasak Nasi Goreng Paprik Resipi Ringkas adalah menu diminati ramai yang sangat mudah untuk dibuat. Anda tidak perlu banyak-banyak lauk untuk membuka selera anda. Cukup dengan lauk paprik yang simple ini. Selamat mencuba!

Cara Memasak Nasi Goreng Paprik Resipi Ringkas Summary

 • Nama Resipi: Cara Memasak Nasi Goreng Paprik Resipi Ringkas
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Asia

Bahan-Bahan Cara Memasak Nasi Goreng Paprik Resipi Ringkas

Cara Memasak Nasi Goreng Paprik Resipi Ringkas boleh dimasak dengan bahan-bahan seperti tertera dibawah:

 • 5 pinggan nasi putih panas
 • ½ kilo isi ayam/daging
 • 6 biji cili api – dihiris
 • 3 ulas bawang merah – dimayang halus
 • 2 ulas bawang putih – dimayang
 • ½ batang serai – dihiris
 • 5 sudu sos cili
 • 2 sudu sos tomato
 • 1 sudu sos tiram
 • 3 batang kacang panjang – dipotong
 • 2 sudu bawang goreng
 • Garam secukup rasa
 • Sedikit minyak masak

Cara Memasak Cara Memasak Nasi Goreng Paprik Resipi Ringkas

Cara Memasak Nasi Goreng Paprik Resipi Ringkas boleh dipelajari dengan cara menggoreng seperti berikut:

 1. Panaskan minyak dan tumis bawang merah dan bawang putih hingga kekuningan.
 2. Bila bahan berikut sudah kekuningan, masukkan cili api.
 3. Masukkan pula sos cili, sos tomato, sos tiram, serai dan sedikit air.
 4. Selepas minyak menggelegak, masukkan isi ayam/daging.
 5. Masukkan garam secukup rasa kemudian kacang panjang dan nasi putih.
 6. Goreng selama 3 minit. Boleh dihidangkan.

Hashtag / Keywords

Cara Memasak Nasi Goreng Paprik Resipi Ringkas Reviews

Customer Reviews about Cara Memasak Nasi Goreng Paprik Resipi Ringkas

Cara Memasak Nasi Goreng Paprik Resipi Ringkas adalah perkongsian resipi mudah terutama kepada wanita berkerjaya dan sangat sibuk dengan pekerjaan di pejabat. Menu ini boleh disimpan di peti sejuk dan tahan lama. Boleh dipanaskan menggunakan ketuhar gelombang mikro atau mikrowave. Diharap perkongsian resipi mudah ini memberikan anda keselesaan bagi mereka yang tidak mempunyai banyak masa di dapur. Menu ini juga sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin mencuba masakan lain dari kebiasaan yang biasa anda masak.

Disamping anda dapat mempelajari selok belok cara memasak dan membuat sesuatu juadah seperti Cara Memasak Nasi Goreng Paprik Resipi Ringkas, anda juga mendapat tips yang berguna bagaimana untuk memastikan masakan yang anda masak itu menjadi seperti dalam gambar dan sedap dimakan. Kami berharap perkongsian resipi dapat membantu anda mempelbagaikan lagi menu masakan anda dirumah dan seterusnya meningkatkan minat untuk membuat homemade cooking (cookies, main menu, kuih, biskut) dengan lebih bermotivasi.

Yana

https://nordiyana.com

Recipe Berasaskan Nasi Goreng

Resepi Nasi Goreng Telur Hancur: Menu Simple dan Sedap

Resepi Nasi Goreng Telur Hancur ala Mak Kita Buat! Nasi goreng telur hancur ini dijamin sedap dan menyelerakan! Anda boleh hasilkan dengan cepat dengan rasa kesedapan yang tidak terhingga. Menggunakan bahan-bahan mudah membuatkan anda boleh...

Read More

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Cara Memasak Nasi Goreng Paprik Resipi Ringkas di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Cara Memasak Nasi Goreng Paprik Resipi Ringkas ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Cara Memasak Nasi Goreng Paprik Resipi Ringkas ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: