Murtabak Mengkasar Hj Din Diraja Pekan Pahang

Murtabak Mengkasar Hj Din Diraja Pekan Pahang

Inilah Murtabak Mengkasar Hj Din yang sangat sedap. Dikenali sebagai Murtabak Diraja dan terletak di Pekan Pahang. Rasanya yang sangat sedap membuatkan ramai pelanggan membuat ulasan positif. Dapatkan maklumat mengenai kehebatan makanan popular di Pahang disini. Kami juga memaparkan sejarah dan memberikan resipi bagaimana anda boleh membuatnya dirumah.

Murtabak Mengkasar Hj Din Diraja Pekan Pahang Summary

  • Attraction: Murtabak Mengkasar Hj Din Diraja Pekan Pahang
  • Location: Pahang Malaysia
  • Attraction Type: Food in Malaysia

Murtabak Mengkasar Hj Din Diraja Pekan Pahang from Trusted Website

You can get murtabak in almost any mamak stall or restaurant in the country, so what sets Murtabak Mengkasar apart from the rest? For one, the eggs and minced meat (chicken or beef) are mixed with a special blend of spices – curated by the owner Pak Din himself – giving it a distinctive flavour you can’t get anywhere else. Fun fact: Pak Din’s XXL murtabak is a favourite of PM Najib Razak and the Sultan of Pahang, who has had the dish served at many royal events!

JJCM: Murtabak Mengkasar Hj Din (Murtabak Diraja) Pekan, Pahang from Blogspot

Sudah lama keinginan untuk mencuba Murtabak Diraja di Pekan Pahang Darul Makmur tetapi tidak pernah berkesempatan untuk ke sana. Nak cari lokasi warung Murtabak Diraja ini tidak sesusah mana sebab lokasinya berada betul-betul ditepi jalan besar di Pekan Bandar Diraja. Lokasinya pula berdekatan dengan simpang menuju ke Istana Pekan. Kalau tidak pasti, gunalah Waze kan senang!

Menu di Murtabak Mengkasar Hj Din hanyalah murtabak. Jangan pula anda minta nasi ayam atau lain-lain menu yang tiada. Terdapat dua (2) jenis iaitu Special (RM9.00) dan biasa (RM7.00). Dipendekkan cerita, kami pesan 2 keping murtabak special dan sekeping biasa. Apa yang pasti, saiznya memang besar dan memang sedap sangat. Kami bernasib baik kerana datang dengan ayah, jadi 1 pinggan murtabak special ayah makan seorang hingga habis. Antara yang special dan biasa, saya lebih gemar yang biasa.

Murtabak Mengkasar Hj Din ini paling sedap dimakan bersama jeruk bawang. Anda boleh pesan juga kuah kari. Kesimpulannya, anda wajib singgah ke Murtabak Mengkasar Hj Din kalau anda datang ke Pekan Pahang.

*Source: says.com, mystoriesmories.blogspot.com

Hashtag / Keywords

Contact Murtabak Mengkasar Hj Din (Murtabak Diraja)

Berikut merupakan alamat murtabak mengkasar Pekan yang cukup popular dan menjadi bualan orang ramai sejak dari dahulu lagi seperti dibawah. Jom kita terjah sekarang!

Kampung Mengkasar,
26600 Pekan, Pahang
Telephone: 012-951 4668
Waktu Operasi : Setiap hari dari jam 3.00pm – 12.30am

error: