Pizza Roti Keju Cheddar: Resipi Mama Love Rayyan

Pizza Roti Keju Cheddar Resipi Mama Top Class
Ciptakan kelainan dengan menggunakan roti putih boleh dijadikan sebagai Pizza Roti Keju Cheddar Resipi Mama Top Class yang sedap dan lazat.

Pizza Roti Keju Cheddar Resipi Mama Top Class adalah sajian sangat menyelerakan dan mudah dibuat oleh sesiapa sahaja. Bahan-bahannya mudah didapati di pasaraya dan cara penyediaannya juga mudah. Selamat mencuba!

Pizza Roti Keju Cheddar Resipi Mama Top Class Summary

 • Nama Resipi: Pizza Roti Keju Cheddar Resipi Mama Top Class
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Western

Bahan-Bahan Pizza Roti Keju Cheddar Resipi Mama Top Class

Pizza Roti Keju Cheddar Resipi Mama Top Class adalah resepi yang ringkas dengan menggunakan bahan-bahan seperti di bawah.

 • 4 keping roti tawar
 • 4 potong sosej daging lembu / ayam
 • 1 biji bawang merah – hiris memanjang
 • Keju cheddar secukupnya
 • Sos berbeku
 • Sos tomato

Cara Memasak Pizza Roti Keju Cheddar Resipi Mama Top Class

Pizza Roti Keju Cheddar Resipi Mama Top Class mudah disediakan, cepat dan ringkas. Mari mencuba resepi ini seperti cara-cara yang diterangkan di bawah.

 1. Siapkan sos berbeku dan sos tomato untuk olesan / sapu.
 2. Olesi roti tawar dengan sos berbeku dan sos tomato.
 3. Tumis bawang merah dengan sedikit minyak hingga layu lalu taburkan ke atas roti tawar.
 4. Tambahkan potongan sosej dan hirisan keju.
 5. Panggang sebentar hingga keju meleleh.
 6. Jika anda ingin pedas sedikit, tambahkan sos cili.

Did you know?

Selain menggunakan potongan sosej, anda boleh juga menggunakan hirisan isi ayam atau nugget.

Hashtag / Keywords

Pizza Roti Keju Cheddar Resipi Mama Top Class Reviews

Customer Reviews about Pizza Roti Keju Cheddar Resipi Mama Top Class

Pizza Roti Keju Cheddar Resipi Mama Top Classadalah perkongsian resipi mudah terutama kepada wanita bekerjaya dan sangat sibuk dengan pekerjaan di pejabat. Menu ini boleh disimpan di peti sejuk dan tahan lama. Boleh dipanaskan menggunakan ketuhar gelombang mikro atau mikrowave. Diharap perkongsian resipi mudah ini memberikan anda keselesaan bagi mereka yang tidak mempunyai banyak masa di dapur. Menu ini juga sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin mencuba masakan lain dari kebiasaan yang biasa anda masak.

Yana

https://nordiyana.com

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Pizza Roti Keju Cheddar Resipi Mama Top Class di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Pizza Roti Keju Cheddar Resipi Mama Top Class ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Pizza Roti Keju Cheddar Resipi Mama Top Class ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: