Resepi Biskut Cornflakes Crunchy Ultimate Delicious. Cubalah!

Resepi Biskut Cornflakes Crunchy Ultimate Delicious 
Beruntungnya siapa yang pandai membuat Resepi Biskut Cornflakes Crunchy Ultimate Delicious ini kerana dengan kuantiti banyak yang dihasilkan dapat diberikan kepada sanak saudara dan jiran tetangga.

Resepi Biskut Cornflakes Crunchy Ultimate Delicious mempunyai bentuk yang bulat mudah dimakan oleh sesiapa sahaja. Jom kita cuba membuat biskut ini. Dijamin sedap!

Resepi Biskut Cornflakes Crunchy Ultimate Delicious Summary

 • Nama Resipi: Resepi Biskut Cornflakes Crunchy Ultimate Delicious
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resepi Biskut Cornflakes Crunchy Ultimate Delicious

Resepi Biskut Cornflakes Crunchy Ultimate Delicious telah dibuat banyak kali dan biskut cair dimulut ini esen vanilla boleh ditukar kepada esen ros. Bahan-bahan:
 • 250 gram buttercup / planta
 • 1 cawan gula aicing
 • 1 sudu kecil/ 1 penutup botol esen vanila
 • 100 gram cawan tepung jagung
 • 2 cawan tepung gandum
 • ½ kotak Cornflakes

Cara Memasak Resepi Biskut Cornflakes Crunchy Ultimate Delicious

Resepi Biskut Cornflakes Crunchy Ultimate Delicious disediakan menurut turutan berikut:

 1. Pertama, Cornflakes diramas menggunakan tangan.
 2. Kemudian, satukan butter, gula aicing dan esen vanila menggunakan senduk. Kacau sebati seketika.
 3. Apabila sudah sebati, masukkan tepung jagung dan tepung gandum sedikit demi sedikit.
 4. Adunan yang dihasilkan memang lembik.
 5. Selepas itu, masukkan Cornflakes yang sudah diramas dan digaul sebati ke dalam adunan lembik tadi.
 6. Proses seterusnya ialah sapu loyang dengan butter atau planta.
 7. Sudukan adunan atas loyang.
 8. Jarakkan kedudukan kuih antara satu sama lain dalam loyang sebab biskut akan mengembang sedikit apabila masak.
 9. Panaskan oven pada suhu 160°c dan masa bakar selama 20 minit atau ikut oven masing-masing.
 10. Harum mewangi apabila biskut anda sudah siap dimasak!

Did you know?

Untuk Resepi Biskut Cornflakes Crunchy Ultimate Delicious , anda boleh hiaskan dengan buah ceri yang dihancurkan dan letak di tengah-tengah setiap biskut yang dihasilkan

Hashtag / Keywords

Resepi Biskut Cornflakes Crunchy Ultimate Delicious Reviews

Customer Reviews about Resepi Biskut Cornflakes Crunchy Ultimate Delicious

Resepi Biskut Cornflakes Crunchy Ultimate Delicious adalah perkongsian resipi terbaik dan mudah dari terdiri dari surirumah, para ibu, chef terkenal, selebriti tanahair, ikon atau figura politik dan seni hiburan tanahair ataupun seseorang yang suka berkongsi masakan dan resipi. Diharap perkongsian resipi hebat ini dapat memberikan anda idea bagaimana cara membuat sesuatu resipi yang anda ingin cuba supaya hasilnya terbaik dan dapat dinikmati bersama keluarga dengan sedap dan menyenyangkan.

Disamping anda dapat mempelajari selok belok cara memasak dan membuat sesuatu juadah seperti Resepi Biskut Cornflakes Crunchy Ultimate Delicious, anda juga mendapat tips yang berguna bagaimana untuk memastikan masakan yang anda masak itu menjadi seperti dalam gambar dan sedap dimakan. Kami berharap perkongsian resipi dapat membantu anda mempelbagaikan lagi menu masakan anda dirumah dan seterusnya meningkatkan minat untuk membuat homemade cooking (cookies, main menu, kuih, biskut) dengan lebih bermotivasi.

Yana

https://nordiyana.com

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Biskut Cornflakes Crunchy Ultimate Delicious di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Biskut Cornflakes Crunchy Ultimate Delicious ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Biskut Cornflakes Crunchy Ultimate Delicious ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: