Resepi Biskut Nescafe Badam Original Viral yang Digilai Ramai

Resepi Biskut Nescafe Badam Original Viral
Resepi Biskut Nescafe Badam Original Viral sangat sesuai dimakan pada bila-bila masa.

Resepi Biskut Nescafe Badam Original Viral adalah biskut yang sangat rangup dan boleh menyegarkan mata anda dari keletihan dan mengantuk kerana mengandungi serbuk Nescafe yang pasti menyegarkan mata. Rasanya yang lemak-lemak dan berkopi adalah pilihan ramai orang dewasa. Jom kita cuba resepi ini!

Resepi Biskut Nescafe Badam Original Viral Summary

 • Nama Resipi: Resepi Biskut Nescafe Badam Original Viral
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resepi Biskut Nescafe Badam Original Viral

Bahan-bahan Resepi Biskut Nescafe Badam Original Viral dibahagikan kepada tiga (3) iaitu bahan A, bahan B dan Bahan C. Sila rujuk senarai dibawah.

Bahan Biskut A

 • 1 cawan butter
 • 1 cawan gula perang
 • 1 biji telur grade A+
 • 2 sudu besar susu tepung
 • 1 sudu kecil Nescafe

Bahan Biskut B

 • 2 cawan tepung gandum serba guna
 • 3 sudu besar tepung jagung
 • 1 sudu kecil baking powder

Bahan Biskut C

 • 3/4 cawan badam
 • 1/4 cawan coklat chip

Cara Memasak Resepi Biskut Nescafe Badam Original Viral

Resepi Biskut Nescafe Badam Original Viral dapat disediakan mengikut tiga (3) kategori seperti yang anda boleh lihat dibawah.

Cara Menyediakan Bahan Biskut A

 1. Satukan semua bahan biskut A
 2. Selepas itu, pukul semua bahan yang disatukan hingga kembang.

Cara Menyediakan Bahan Biskut B

 1. Masukkan bahan B.
 2. Gaul rata-rata.

Cara Menyediakan Bahan Biskut C

 1. Akhir sekali masukkan C dan gaul hingga semua bahan sebati (Bahan biskut A, bahan biskut B dan bahan biskut C)
 2. Sudukan dalam dulang dan aturkan secara memanajang dan berbaris-baris.
 3. Bakar 170°c hingga perang.
 4. Siap untuk dihidang!

Hashtag / Keywords

Resepi Biskut Nescafe Badam Original Viral Reviews

Customer Reviews about Resepi Biskut Nescafe Badam Original Viral

Resepi Biskut Nescafe Badam Original Viral adalah perkongsian resipi terbaik dan mudah dari terdiri dari surirumah, para ibu, chef terkenal, selebriti tanahair, ikon atau figura politik dan seni hiburan tanahair ataupun seseorang yang suka berkongsi masakan dan resipi. Diharap perkongsian resipi hebat ini dapat memberikan anda idea bagaimana cara membuat sesuatu resipi yang anda ingin cuba supaya hasilnya terbaik dan dapat dinikmati bersama keluarga dengan sedap dan menyenyangkan.

Yana

https://nordiyana.com

Kongsi Resipi Anda

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Biskut Nescafe Badam Original Viral di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Biskut Nescafe Badam Original Viral ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Biskut Nescafe Badam Original Viral ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: