Mari Cuba Resepi Chewy Chocoball Milo Nestum yang Mudah Ini

Resepi Chewy Chocoball Milo Nestum Sedap Sangat
Resepi Chewy Chocoball Milo Nestum Sedap Sangat mempunyai sensasi milo yang sangat hebat membuatkan sesiapa sahaja yang memakannya terpesona.

Resepi Chewy Chocoball Milo Nestum Sedap Sangat ini mengandungi cukup perisa coklat yang membuatkan anda mahu makan beberapa biji lagi. Jom kita dapatkan cara membuat dan selamat mencuba!

Resepi Chewy Chocoball Milo Nestum Sedap Sangat Summary

 • Nama Resipi: Resepi Chewy Chocoball Milo Nestum Sedap Sangat
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resepi Chewy Chocoball Milo Nestum Sedap Sangat

Resepi Chewy Chocoball Milo Nestum Sedap Sangat dan menggunakan bahan-bahan yang mudah didapati seperti di bawah.

 • 1 cawan Nestum
 • 1 cawan Milo
 • 1 cawan peanut butter
 • ½ cawan madu atau susu pekat
 • Chocolate chip (optional)

Cara Memasak Resepi Chewy Chocoball Milo Nestum Sedap Sangat

Resepi Chewy Chocoball Milo Nestum Sedap Sangat disediakan dengan cara-cara membuat seperti di bawah.

 1. Mula-mula, campur semua bahan-bahan dan kacau hingga sebati.
 2. Tambahkan Nestum jika adunan lembik sehingga adunan senang untuk dibentukkan.
 3. Bentukkan bulat-bulat sehingga habis adunan.
 4. Akhir sekali, masukkan ke dalam peti sejuk.
 5. Siap dan boleh dimakan.

Did you know?

Resepi Chewy Chocoball Milo Nestum Sedap Sangat mempunyai sensasi rasa coklat yang ekstrim membuatkan semua orang menyukainya

Hashtag / Keywords

Resepi Chewy Chocoball Milo Nestum Sedap Sangat Reviews

Customer Reviews about Resepi Chewy Chocoball Milo Nestum Sedap Sangat

Resepi Chewy Chocoball Milo Nestum Sedap Sangat adalah sajian minum petang yang sangat digemari oleh semua golongan masyarakat. Biasanya menu minum petang disediakan dengan bahan-bahan yang mudah dan cara penyediaan yang ringkas. Menu minum petang biasanya terdiri daripada kuih muih yang manis-manis atau masakan bergoreng dan perlukan sos pencicah. Anda boleh dapatkan banyak koleksi menu minum petang atau apa sahaja resipi di laman web kami.

Yana

https://nordiyana.com

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Chewy Chocoball Milo Nestum Sedap Sangat di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Chewy Chocoball Milo Nestum Sedap Sangat ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Chewy Chocoball Milo Nestum Sedap Sangat ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: