Resepi Kek Marble Kopi dan Koko Viral Terbaik

Resepi Kek Marble Kopi dan Koko Viral Terbaik
Resepi Kek Marble Kopi dan Koko Viral Terbaik ini sesuai dimakan seisi keluarga dan boleh dikurangkan manis juga.

Resepi Kek Marble Kopi dan Koko Viral Terbaik perlu anda cuba kerana sesuai untuk dihidang bersama seisi keluarga. Hujung minggu anda dapat diisi dengan aktiviti membuat kek terbaik ini. Selamat mencuba!

Resepi Kek Marble Kopi dan Koko Viral Terbaik Summary

 • Nama Resipi: Resepi Kek Marble Kopi dan Koko Viral Terbaik
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resepi Kek Marble Kopi dan Koko Viral Terbaik

Bahan-bahan

Berikut adalah bahan-bahan yang diperlukan untuk Resepi Kek Marble Kopi dan Koko Viral Terbaik dan ianya seperti dibawah: –

 • 4 biji telur ayam
 • 1/2 cawan gula (boleh dikurangkan mengikut keperluan)
 • 1/2 sudu besar ovalette
 • 1 sudu teh esen vanila
 • 1/2 cawan susu pekat manis
 • 3/4 cawan minyak masak
 • 1 1/2 cawan tepung
 • 1 sudu teh baking powder
 • 2 sudu besar serbuk koko
 • 1 sudu teh serbuk kopi/ nescafe
 • 1 sudu besar air suam

Cara Memasak Resepi Kek Marble Kopi dan Koko Viral Terbaik

Resepi Kek Marble Kopi dan Koko Viral Terbaik Cara Memasak

 1. Pukul telur, gula dan ovalete hingga kembang dan gebu.
 2. Bila sudah gebu, masukkan susu pekat manis dan esen vanila.
 3. Ayak tepung bersama baking powder dan masukkan sedikit demi sedikit ke dalam adunan tadi.
 4. Masukkan minyak guna kaedah kaup balik.
 5. Bahagikan kepada 2 bahagian iaitu 1 bahagian diletakkan serbuk koko dan 1 bahagian lagi diletekkan serbuk kopi/ nescafe (bancuh dengan air suam dahulu supaya ia larut).
 6. Tuangkan adunan berselang seli ke dalam loyang.
 7. Apabila siap adunan, bakar pada suhu oven 180°c selama 40 minit.

Selamat mencuba

Hashtag / Keywords

Resepi Kek Marble Kopi dan Koko Viral Terbaik Reviews

Customer Reviews about Resepi Kek Marble Kopi dan Koko Viral Terbaik

Resepi Kek Marble Kopi dan Koko Viral Terbaik adalah koleksi resepi hebat dan mudah disediakan bagi mereka yang baru ingin menceburi hal berkaitan masak memasak di dapur. Abaikan apa kata orang lain, yang penting, anda sudah memulakannya mengikut kemahuan anda sendiri dan sekarang perlu membuktikan kepada diri sendiri adakah masakan yang anda masak menepati citarasa dan selera anda. Dengan langkah demi langkah, anda selangkah untuk bergelar seorang yang pandai memasak.

Disamping anda dapat mempelajari selok belok cara memasak dan membuat sesuatu juadah seperti Resepi Kek Marble Kopi dan Koko Viral Terbaik, anda juga mendapat tips yang berguna bagaimana untuk memastikan masakan yang anda masak itu menjadi seperti dalam gambar dan sedap dimakan. Kami berharap perkongsian resipi dapat membantu anda mempelbagaikan lagi menu masakan anda dirumah dan seterusnya meningkatkan minat untuk membuat homemade cooking (cookies, main menu, kuih, biskut) dengan lebih bermotivasi.

Kami ingin mengucapkan terima kasih atas perkongsian Resepi Kek Marble Kopi dan Koko Viral Terbaik ini dan diharap anda dapat dimurahkan rezeki dan semoga mendapat rahmat dan keberkatan dalam kehidupan.

Yana

https://nordiyana.com

Kongsi Resipi Anda

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Kek Marble Kopi dan Koko Viral Terbaik di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Kek Marble Kopi dan Koko Viral Terbaik ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Kek Marble Kopi dan Koko Viral Terbaikini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: