Strawberry Cheese Cake Rolls: Resepi Mudah dan Disukai Ramai!

Resepi Mudah Strawberry Cheese Cake Rolls 
Resepi Mudah yang diberinama Strawberry Cheese Cake Rolls sangat unik kerana tidak banyak resepi kek menggunakan kulit popia.

Resepi Mudah Strawberry Cheese Cake Rolls menggunakan kulit popia dan cream cheese. Tetapi apakah fungsi kulit popia tersebut? Jom kita dapatkan cara membuat kek ini. Selamat mencuba!

Resepi Mudah Strawberry Cheese Cake Rolls Summary

 • Nama Resipi: Resepi Mudah Strawberry Cheese Cake Rolls
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Western

Bahan-Bahan Resepi Mudah Strawberry Cheese Cake Rolls

Resepi Mudah Strawberry Cheese Cake Rolls ini menggunakan kulit popia dan bahan-bahannya seperti berikut:
 • 10 keping kulit popia
 • 250 gram cream cheese
 • 6 biji strawberry – dipotong kecil
 • 2 sudu besar gula aising
 • 4 titik esen vanilla

Cara Memasak Resepi Mudah Strawberry Cheese Cake Rolls

Resepi Mudah Strawberry Cheese Cake Rolls

 1. Pukul cream cheese dengan gula sehingga kembang.
 2. Sudukan cream cheese di atas kulit popia.
 3. Letakkan buah strawberry di tengah cream cheese dan tutup dengan lapisan cream cheese lagi.
 4. Lipat popia macam biasa dan goreng sehingga kekuningan.
 5. Tabur dengan gula aising dan sedia untuk dihidang.

Hashtag / Keywords

Resepi Mudah Strawberry Cheese Cake Rolls Reviews

Customer Reviews about Resepi Mudah Strawberry Cheese Cake Rolls

Resepi Mudah Strawberry Cheese Cake Rollsadalah warna-warni masakan dan sajian yang jarang-jarang dibuat dirumah walaupun mudah mendapatkan bekalan bahan-bahan untuk membuatnya.Dan ianya juga semakin dilupakan. Dengan adanya perkongsian resipi ini anda boleh mencuba sendiri memasaknya dirumah jika ada kelapangan. Diharap masakan anda menjadi dan sedap. Anda boleh mengulangi masakan ini pada masa akan datang.

Yana

https://nordiyana.com

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Mudah Strawberry Cheese Cake Rolls di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Mudah Strawberry Cheese Cake Rolls ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Mudah Strawberry Cheese Cake Rolls ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: