Resepi Viral Blueberry Cupcake yang Memikat Hati Si Kecil

Resepi Terkini Blueberry Cupcake Viral Mudah
Memang senang Resepi Terkini Blueberry Cupcake Viral Mudah ini. Tidak lama masa penyediaannya sudah dapat menikmati di hadapan kaca TV atau laptop anda.

Resepi Terkini Blueberry Cupcake Viral Mudah menggunakan blueberry gel yang boleh didapati di kedai pastri atau kedai menjual peralatan bakeri. Cupcake ini sesuai untuk majlis harijadi dan untuk dibawa ketika berkelah kerana ianya tahan lama. Jom kita cuba!

Resepi Terkini Blueberry Cupcake Viral Mudah Summary

 • Nama Resipi: Resepi Terkini Blueberry Cupcake Viral Mudah
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Western

Bahan-Bahan Resepi Terkini Blueberry Cupcake Viral Mudah

Seperti yang dijanjikan, pemilik resipi ini akan membongkarkan Resepi Terkini Blueberry Cupcake Viral Mudah yang tentu sedap dimakan bersama keluarga tersayang.

Bahan-bahan Utama

Bahan-bahan utama Resepi Terkini Blueberry Cupcake Viral Mudah dapat ditunjukkan seperti senarai dibawah.

 • 250 gram Butter
 • 250 gram Gula Castor
 • 5 biji telur ayam
 • 250 gram tepung gandum Cap Sauh
 • 1 sudu teh Baking Powder
 • 1 sudu teh Vanilla Essence

Bahan-bahan Membuat Cream Cupcake

Manakala bahan-bahan membuat krim Resepi Terkini Blueberry Cupcake Viral Mudah ditunjukkan seperti dibawah.

  • 250 gram Butter
  • 200 gram Gula icing
  • Filling
  • Blueberry Gel

Cara Memasak Resepi Terkini Blueberry Cupcake Viral Mudah

Cara Membuat Cupcake

Berikut adalah cara membuat Resepi Terkini Blueberry Cupcake Viral Mudah dengan langkah demi langkah ditunjukkan seperti dibawah.

 1. Pukul butter dengan gula sehingga kembang kemudan masukkan telur dan vanilla.
 2. Selepas itu, masukkan tepung dan baking powder.
 3. Bakar pada suhu 180°C selama 12 hingga 15 minit.

Selamat mencuba!

Hashtag / Keywords

Resepi Terkini Blueberry Cupcake Viral Mudah Reviews

Customer Reviews about Resepi Terkini Blueberry Cupcake Viral Mudah

Resepi Terkini Blueberry Cupcake Viral Mudahadalah koleksi resepi hebat dan mudah disediakan bagi mereka yang baru ingin menceburi hal berkaitan masak memasak di dapur. Abaikan apa kata orang lain, yang penting, anda sudah memulakannya mengikut kemahuan anda sendiri dan sekarang perlu membuktikan kepada diri sendiri adakah masakan yang anda masak menepati citarasa dan selera anda. Dengan langkah demi langkah, anda selangkah untuk bergelar seorang yang pandai memasak.

Yana

https://nordiyana.com

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Terkini Blueberry Cupcake Viral Mudah di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Terkini Blueberry Cupcake Viral Mudah ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Terkini Blueberry Cupcake Viral Mudah ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: