Resipi Terbaik Sambal Nyok Ulam Pegaga: Pasti Teruja!

Resipi Terbaik Sambal Nyok Ulam Pegaga Wow Gempak
Resipi Terbaik Sambal Nyok Ulam Pegaga Wow Gempak adalah menu klasik yang mesti anda cuba dirumah.

Resipi Terbaik Sambal Nyok Ulam Pegaga Wow Gempak menggunakan kelapa parut dan belacan. Jika ingin sensasi wow, anda harus menggunakan belacan segar dan bukannya belacan kering yang sudah lama dibuat. Selamat mencuba!

Resipi Terbaik Sambal Nyok Ulam Pegaga Wow GempakSummary

 • Nama Resipi: Resipi Terbaik Sambal Nyok Ulam Pegaga Wow Gempak
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resipi Terbaik Sambal Nyok Ulam Pegaga Wow Gempak

Resipi Terbaik Sambal Nyok Ulam Pegaga Wow Gempak disajikan dengan bahan-bahan yang disenaraikan dibawah:

Bahan Tumbuk

 • Sedikit udang kering
 • 1 ulas bawang kecil
 • i biji cili merah
 • 3 biji cili padi
 • Sedikit belacan
 • Garam secukup rasa

Cara Memasak Resipi Terbaik Sambal Nyok Ulam Pegaga Wow Gempak

Resipi Terbaik Sambal Nyok Ulam Pegaga Wow Gempak disediakan dengan cara yang amat mudah sekali iaitu:

 1. Tumbuk semua bahan di atas sampai lumat tetapi jangan terlalu lumat sangat.
 2. Selepas itu, masukkan kelapa parut dan tumbuk lagi.
 3. Perah limau bagi rasa masam-masam pedas.

Hashtag / Keywords

Resipi Terbaik Sambal Nyok Ulam Pegaga Wow Gempak Reviews

Customer Reviews about Resipi Terbaik Sambal Nyok Ulam Pegaga Wow Gempak

Resipi Terbaik Sambal Nyok Ulam Pegaga Wow Gempak adalah koleksi resepi hebat dan mudah disediakan bagi mereka yang baru ingin menceburi hal berkaitan masak memasak di dapur. Abaikan apa kata orang lain, yang penting, anda sudah memulakannya mengikut kemahuan anda sendiri dan sekarang perlu membuktikan kepada diri sendiri adakah masakan yang anda masak menepati citarasa dan selera anda. Dengan langkah demi langkah, anda selangkah untuk bergelar seorang yang pandai memasak.

Disamping anda dapat mempelajari selok belok cara memasak dan membuat sesuatu juadah seperti Resipi Terbaik Sambal Nyok Ulam Pegaga Wow Gempak, anda juga mendapat tips yang berguna bagaimana untuk memastikan masakan yang anda masak itu menjadi seperti dalam gambar dan sedap dimakan. Kami berharap perkongsian resipi dapat membantu anda mempelbagaikan lagi menu masakan anda dirumah dan seterusnya meningkatkan minat untuk membuat homemade cooking (cookies, main menu, kuih, biskut) dengan lebih bermotivasi.

Yana

https://nordiyana.com

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resipi Terbaik Sambal Nyok Ulam Pegaga Wow Gempak di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resipi Terbaik Sambal Nyok Ulam Pegaga Wow Gempak ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resipi Terbaik Sambal Nyok Ulam Pegaga Wow Gempak ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: