Gulai Tempoyak Ikan Patin Best Food in Pahang

Restoran Ikan Patin Terbaik di Temerloh Pahang

Ingin tahu apakah Restoran Ikan Patin Terbaik di Temerloh Pahang? Jom dapatkan info lanjut mengenai makanan, tarikan pengunjung masyarakat tempatan dan luar.

Gulai Tempoyak Ikan Patin Best Food in Pahang Summary

  • Attraction: Restoran Ikan Patin Terbaik di Temerloh Pahang
  • Location: Pahang Malaysia
  • Attraction Type: Food in Malaysia

Restoran Ikan Patin Terbaik di Temerloh Pahang from Youtube

Negeri Pahang cukup terkenal dengan ikan patinnya terutama yang dimasak tempoyak. Temerloh adalah salah satu lokasi untuk makan hidangan istimewa tersebut. Top 5 Restoran Ikan Patin Tempoyak yang mesti anda cuba adalah seperti berikut:

Selera Patin Bangau

Suasana restoran ini membuatkan ada merasa seperti anda sedang berada di kenduri kahwin. lokasi restoran yang 200-meter dari jalan besar. Perhatikan sahaja papan tanda di depan restoran itu, dan anda akan jumpa. Makanan yang disediakan di sini memang menyelerakan, harganya pula murah.

Restoran Claypot Patin Tempoyak

Patin tempoyak yang dihidangkan panas-panas dalam belanga memang menambah selera. Isi ikan patin yang segar dan tempoyak yang cukup memikat aroma dan rasanya boleh bikin sesiapa sahaja jatuh cinta dengan menu ini. Restoran Claypot Patin Tempoyak mempunyai ruang yang luas dan selesa. Cuma mencari tempat meletak kenderaan agak susah terutama pada waktu puncak.

More Restoran Ikan Patin Terbaik di Temerloh Pahang

The best Restoran Gulai Tempoyak Ikan Patin in Temerloh you must eat are:

  • Selera Patin Bangau
  • Restoran Claypot Patin Tempoyak
  • Gerai Makan Pak Usop (Patin Pak Usop)
  • Kancil Raja Patin
  • Go’Bang Maju

Gerai Makan Pak Usop (Patin Pak Usop)

Resepinya adalah turun-temurun milik keluarga pemiliknya. Pemilik restoran Pak Usop memasak 80 kg ikan patin dalam sehari. Ini menunjukkan ramainya pelanggan yang datang makan di tempat mereka. Malah, jumlah itu dikatakan boleh habis dalam masa kira-kira tiga jam sahaja. mereka turut menghasilkan ikan patin tempoyak sejuk beku (frozen).

Kancil Raja Patin

Nama restoran ini pasti kedengaran unik buat anda. Rupa-rupanya ‘Kancil’ ialah nama panggilan pemillik restoran ini. Orang ramai mengenali Pahang kerana patin tempoyaknya. Ramai yang datang ke sini untuk mencuba patin tempoyak mereka yang memang sedap. Namun, sebenarnya mereka juga memasak patin pais yang tidak kurang hebat. menggunakan resepi turun-temurun keluarga Kancil yang dihasilkan daripada 13 ramuan rahsia.

Go’Bang Maju

Terletak di tepi jalan arah ke Bera. Betul-betul depan traffic light. Bersebelahan dengan stesen minyak Petron Temerloh. Ruangan makan di sini juga lebih luas. Sekarang berkonsepkan layan diri. Pelanggan hanya perlu ambik sendiri lauk-pauk yang telah disediakan dalam mangkuk dan piring. Banyak pilihan lauk pauk yang menarik tertarik.

*Source: youtube.com

Hashtag / Keywords

Gulai Tempoyak Ikan Patin Best Food in Pahang Reviews

Customer Reviews about Gulai Tempoyak Ikan Patin Best Food in Pahang

Gulai Tempoyak Ikan Patin

Mudah Jer Resepi Gulai Tempoyak Ikan Patin. Ikan patin masak tempoyak memang tidak asing lagi. Kawasan yang menjadi tumpuan adalah di Temerloh Pahang. Rasa ikan patin sungai Pahang memang sedap. Jom cuba resepi yang sangat mudah dah sangat sedap ni. Sekali cuba pasti nak lagi.

DAPOQ DANGAU

youtube.com

Contact Restoran Selera Patin Bangau Temerloh Pahang

Restoran Selera Patin Bangau,
Jalan Kampung Baru, Kampung Bangau,
28000 Temerloh, Pahang
Telephone: 013-996 4100

error: