Restoran Nasi Kukus Daun Pisang Bandar Permaisuri

Restoran Nasi Kukus Daun Pisang Bandar Permaisuri

Restoran Nasi Kukus Daun Pisang is one of the best foods in Kuala Lumpur. Serve nasi kukus ayam berempah, nasi kerabu etc. This is our choice for Kelantanese restaurants. Read here for more information about Malaysia.

Restoran Nasi Kukus Daun Pisang Bandar Permaisuri Summary

  • Attraction: Restoran Nasi Kukus Daun Pisang Bandar Permaisuri
  • Location: Kuala Lumpur Malaysia
  • Attraction Type: Foods in Malaysia

Restoran Nasi Kukus Daun Pisang Bandar Permaisuri from Blog

Citarasa Pantai Timur Yang Awesome

Ada peminat makanan dari pantai timur iaitu Kelantan? Sudah semestinya ada pembaca di sini berasal dari Kelantan dan dari negeri lain peminat tegar makanan dari Kelantan ini. Hari ini, Bro cuba satu menu yang popular di Bandar Sri Permaisuri, Cheras, Kuala Lumpur iaitu Nasi Kukus Daun Pisang.

Jika anda datang ke Restoran ini, anda perlu pergi ke kaunter nasi untuk mengambil Nasi Kukus mereka yang di alas dengan daun pisang disamping terdapat kuah gulai yang disiram pada nasi kukus, timun, ikan masin bulu ayam dan sambal belacan. Ayam, anda boleh ambil sendiri sama ada, ingin ambil yang besar atau yang kecil mengikut citarasa anda. Ayam yang disediakan semuanya bahagian peha. Bahagian kepak, Bro tidak perasan pula pada ketika itu. Tempat duduk agak terhad bila pada waktu puncak.

Rasa Nasi Kukus Yang Padu

Rasa Nasi Kukus Daun Pisang ini memang cukup padu. Ayam berempah mereka sangat besar dan tidak terlalu kering semasa anda makan. Kuah gulai mereka nampak pekat dan sambal belacan mereka cukup pedas. Memang most recommended nasi kukus di sini. Selain itu, terdapat juga menu lain seperti nasi kerabu, aneka sup dan pelbagai lagi. Harga Nasi Kukus ini adalah RM7.50 sepinggan.

Restoran Nasi Kukus Daun Pisang Bandar Permaisuri from Web

Jika anda datang ke Bandar Sri Permaisuri untuk tujuan perubatan di HUKM atau urusan bank, anda pasti terlihat Restoran Nasi Kukus Daun Pisang Bandar Permaisuri yang berada betul-betul di kawasan strategik. Kami telah datang beberapa kali menikmati nasi kukus ayam dara di restoran ini, dan hasil yang kami dapat beritahu kalian semua adalah seperti kuahnya yang pekat, ayam yang besar dan nasi putih yang banyak. Terdapat juga gulai lain jika anda berhajat untuk mencubanya.

Kami sangat sarankan kepada anda semua untuk datang ke sini untuk menikmati hidangan Kelantan yang sedap.

*Source: terowonginformasi.blogspot.com

Hashtag / Keywords

Restoran Nasi Kukus Daun Pisang adalah sebuah restoran yang sedap terletak di Bandar Permaisuri ini mengadap jalan utama dari PPUKM (Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia). Landmark untuk mencari restoran ini, anda perlu cari Bank Islam Cawangan Bandar Sri Permaisuri. Ia bersebelahan blok sahaja restoran ini.

Sedikit informasi, Restoran Nasi Kukus Daun Pisang ini telah dibuka 2016 di Bandar Sri Permaisuri dan pemiliknya berasal dari Bachok, Kelantan. Pengusaha ini berkata, mereka bermula berniaga di hadapan stadium Sultan Muhammad IV sejak 30 tahun dahulu. Memang legend Nasi Kukus Daun Pisang ini di Kelantan.

Restoran Nasi Kukus Daun Pisang Bandar Permaisuri Reviews

Customer Reviews about Restoran Nasi Kukus Daun Pisang Bandar Permaisuri

Restoran Nasi Kukus Daun Pisang Terbaik Boh

Ini resepi nasi kukus yang terbaik aku pernah try. Nasi putih, 2 ekor ikan kering, timun, sambal belacan dan kuih pajeri beserta ayam goreng yang memang enak. Terbaik boh!

Pok Neng G Shock Shockers

Pengedar Jam

Tak banyak makan kalau tempat lain Apa tu ek?

Maksud saya adalah kalau datang sini memang tak menyesal kerana nasi banyak dan ayam besar. Jadi mesti makan banyak.

Wak Jeng Siam

Pendendang

Contact Restoran Nasi Kukus Daun Pisang Bandar Permaisuri

8, Jalan Danau Lumayan 1,
Bandar Sri Permaisuri,
56000 Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

error: