Restoran Tupai Tupai Kuala Lumpur Kedai Makan

Restoran Tupai Tupai Kuala Lumpur Kedai Makan

Restoran Tupai Tupai terletak berhampiran dengan Jalan Dewan Bahasa Kuala Lumpur menyajikan menu nasi campur makan tengahari dan ikan bakar terbaik serta steamboat sesuai untuk corporate luncheon. Sila dapatkan informasi mengenai makanan sedap di Malaysia.

Restoran Tupai Tupai Kuala Lumpur Kedai Makan Summary

  • Attraction: Restoran Tupai Tupai Kuala Lumpur Kedai Makan
  • Location: KL Malaysia
  • Attraction Type: Food in Malaysia

Restoran Tupai Tupai Kuala Lumpur Kedai Makan from Blog

Restoran Tupai Tupai is billed as a Malay restaurant. It certainly looks like one with pseudo attap-thatched Minangkabau roof and kampung-style dining in wooden gazebos. Notwithstanding that, the cuisine is actually very cosmopolitan. The menu includes Malay, Western, Japanese, Chinese and steamboat dishes. Prices are reasonable and the food is good (not spectacular). Nevertheless, the attraction of the place, along with uppity Cafe Cafe (F) nearby, is the somewhat unusual dining environment each presents.

From the Loke Yew intersection (formerly Bulatan Edinburgh), take the road where Dewan Bahasa & Pustaka is located. Drive along Jalan Dewan Bahasa and keep right when you see Menara MAA on your left. Take the right-most turning as you go up the ramp to Jalan Istana. Circle Jalan Bukit Petaling and Tupai Tupai is on the right just before re-joining the junction where Menara MAA stands. Nearby Landmarks: Menara MAA (A), Dewan Bahasa Dan Pustaka (B), Menara DBP (C). Nearby Hotels: Mirama Hotel (L), Mandarin Court Hotel (K) (see Hotel Listings). Nearest Train Station: Maharajalela LRT Station (1.3 km by taxi)

Jika anda berada di KL anda boleh mendapatkan makanan masakan melayu terbaik seperti nasi campur, ikan bakar dan steamboat yang halal, jangan lupa untuk singgah makan disini ya. Berikut adalah alamatnya. Selamat menjamu selera!

Tupai-Tupai Restaurant & Cafe
551A Jalan Bukit Petaling,
50460 Kuala Lumpur, Malaysia
Telefon: +603 2143 2525

Jika anda sudah lama tidak berjumpa dengan kawan universiti atau ingin merancang satu perjumpaan dengan kawan-kawan sekolah, tempat terbaik adalah di Restoran Tupai-Tupai di Jalan Petaling, Kuala Lumpur. Terdapat banyak kemudahan yang disediakan disini juga anda boleh menempah katering jika ada majilis besar-besaran seperti perkahwinan dan sebagainya.

Restoran Tupai Tupai Kuala Lumpur Kedai Makan

Sudah lama tidak review kedai makan melayu yang best-best di KL. Untuk content kali ini, aku ingin bercerita mengenai Restoran Tupai-Tupai kat Jalan Bukit Petaling, Kuala Lumpur pula. Biasanya aku dengan Encik Hubby pergi makan di cawangan Ampang sejak sebelum kahwin lagi. Dari segi luaran restoran, bahagian entrance cantik dan tempat parking pun luas. Tempat duduk boleh pilih sama ada nak duduk kat pangkin (ada 3 ke 4 pangkin) tetapi harus siap sedia bila menjelang malam kerana segala serangga termasuk nyamuk pun akan menjadi peneman.

Menu Restoran Tupai Tupai yang Dipesan

Menu sup adalah kegemaran aku. Nasi goreng dan ketam. Ada juga banyak menu disini yang harus anda cuba.

Restoran ini menyajikan menu nasi campur dan ikan bakar yang terbaik di Kuala Lumpur. Terdapat lebih dari 50 jenis lauk pauk disediakan. Tempat parkir juga banyak dan terdapat pekerja yang menjaga tapak parkir. Pada waktu malam, anda boleh menikmati makanan steamboat yang ternyata sedap. Restoran ini sangat dikenali kerana populariti dan dijamin kesedapannya. Waktu puncak adalah sekitar jam 12 tengahari hingga 2 petang dimana ramai pekerja keluar untuk makan tengahari.

*Source: sweetypink-leen.blogspot.com, visitkl.gov.my, janggeltrekking2.blogspot.com

Hashtag / Keywords

Restoran Tupai Tupai Kuala Lumpur Kedai Makan Reviews

Customer Reviews about Restoran Tupai Tupai Kuala Lumpur Kedai Makan

Lunch Time di Restoran Tupai Tupai Kuala Lumpur

Setiap huhung bulan dapat gaji mesti aku datang ke Tupai-tupai bersama kawan sepejabat untuk menikmati hidangan lunch nasi campur dan ikan bakar. Memang terbaik lah kat sini. Harga pun sesuai dengan bajet rasanya yang memang sedap. Lokasinya pun best dapat lepak-lepak.

Hafiz Hamat

Jabatan Alam Sekitar Pulau Pinang

Luncheon Meeting Dengan Customer

Biasanya Restoran Tupai Tupai adalah tempat syarikat kami membawa potential customer dan kontraktor untuk makan-makan sambil borak-borak pasal business. Suasana yang best kat sini. Jom datang!

Omar Abdullah Hukum

Peniaga

Contact Restoran Tupai Tupai Kuala Lumpur Kedai Makan

Tupai-Tupai Restaurant & Cafe
551A Jalan Bukit Petaling,
50460 Kuala Lumpur, Malaysia
Telefon: +603 2143 2525

error: