Tempat Makan Best di Kuantan Pahang Malaysia

Tempat Makan Best di Kuantan Pahang Malaysia

Dapatkan 1o tempat makan best di Kuantan Pahang Malaysia yang wajib anda cuba dari ikan celup tepung ICT yang sedap, restoran ikan bakar terbaik, gerai ikan patin tempoyak popular dan lain-lain. Lihat disini untuk maklumat lanjut.

Tempat Makan Best di Kuantan Pahang Malaysia Summary

 • Attraction: Tempat Makan Best di Kuantan Pahang Malaysia
 • Location: Pahang Malaysia
 • Attraction Type: Foods in Malaysia

Senarai Tempat Makan Best di Kuantan

Restoran Ikan Patin Pak Akob

Restoran Ikan Patin Pak Akob dibuka untuk makan tengahari. Tempat Makan Best di Kuantan Pahang Malaysia ini terbaik dan sangat sedap. Lauk-lauk di Restoran Ikan Patin Pak Akob semuanya lauk-lauk kampung. Lokasinya terletak ditepi Sungai Pahang tetapi baru-baru ini aku pergi sudah macam tidak ada lagi. Tapi untuk pengetahuan semua, Restoran Ikan Patin Pak Akob ini ada satu kedai lagi iaitu sebaris dengan Hotel Season Inn.

Warong Pok Su Mok Su

Tempat Makan Best di Kuantan Pahang Malaysia yang seterusnya adalah di Warong Pok Su Mok Su ada bermacam-macam makanan. Tapi yang famous di Warong Pok Su Mok Su adalah menu celup tepung. Terdapat sotong celup tepung, ikan celup tepung dan udang celup tepung. sata otak-otak, laksam, kuih-muih yang asal dari pantai timur dan nasi berlauk.

Disarankan untuk datang pada pukul 1- 2 petang sebab pada waktu ini, di Warong Pok Su Mok Su baru ada menu sotong. Sotong celup tepung di Warong Pok Su Mok Su memang cepat habis.Tips aku apabila pergi di Warong Pok Su Mok Su dekat tepi area ada orang bakar sata boleh order siap-siap berapa ekor sotong yang dikehendaki. Nanti kakak sipenjual itu akan asingkan supaya tidak berebut-rebut dengan orang lain.

Gerai Ikan Celup Tepung Mok Naa

Seterusnya dalam Tempat Makan Best di Kuantan Pahang Malaysia, Gerai Ikan Celup Tepung Mok Naa ini sama kerana menjual segala celup tepung. Husband aku cakap asalnye Gerai Ikan Celup Tepung Mok Naa ini terbaik menjual celup tepung. Tapi kami tidak tahu kenapa pelanggan yang datang tidak seramai di Warong Pok Su Mok Su. Gerai Ikan Celup Tepung Mok Naa pun ada jual sata otak-otak dan lain-lain. Sudah lama kami tidak datang kemari. Waktu terakhir kami ke Gerai Ikan Celup Tepung Mok Naa semasa bercinta dengan husband aku. Sekarang ni kami banyak pergi Warong Pok Su Mok Su sahaja.

Karipap Besar Taman Gelora

Karipap makcik ini memang besar kedabak di Karipap Besar Taman Gelora dan termasuk dalam senarai Tempat Makan Best di Kuantan Pahang Malaysia. Sedap pula. Untuk pengetahuan semua, aku adalah penggemar karipap tegar jadi memang aku suka sangat karipap makcik di Karipap Besar Taman Gelora selain karipap Ikea. Kuih karipap di Karipap Besar Taman Gelora ini masih panas-panas pulak. Walaupun karipapnya besar, namun intinya juga padat.

Lilawadi

Tempat Lilawadi ini memang famous dan termasuk dalam senarai Tempat Makan Best di Kuantan Pahang Malaysia. Sesiapa sahaja yang pergi ke Kuantan pasti akan makan di Lilawadi. Disini ada macam steamboat and grill. Terdapat juga makanan lain jugak. Di Lilawadi juga ada jual dessert yang famous iaitu mango cheesecake yang merupakan menu signature mereka. Rasanya memang terbaik mango cheesecake ini. Mango cheesecake ini beku dan apabila makan ia cair dalam mulut. Memang terasa cheese and mangonya. Sungguh sedap!

Kulacakes by Lilawadi

Kulacakes by Lilawadi ini adalah kedai menjual dessert sahaja. Pavlova, mango cheesecake, red velvet dan macam-macam lagi menu terdapat di Kulacakes by Lilawadi. Kulacakes by Lilawadi akan kemaskini di Instagram menu apa yang dijual. Terdapat juga maklumat kedai dibuka or ata ditutup ke pada hari tersebut. So sebelum ada terjah ke Kulacakes by Lilawadi, anda boleh semak dulu IG mereka.

Ana Ikan Bakar Petai

Tempat Makan Best di Kuantan Pahang Malaysia yang sangat popular ialah Ana ikan Bakar Petai adalah tempat kegemaran aku untuk makan malam jika datang ke Kuantan. Harganya berpatutan ditambah pula sotong celup tepung yang sedap dan rangup. Signature menu di Ana ikan Bakar Petai sudah semestinya menu yang dipesan akan dibakar bersama petai. Terdapat 2 buah kedai Ana ikan Bakar Petai. Satunya di kawasan dalam Tanjung Lumpur dan 1 lagi diluar tepi jalan besar Tanjung Lumpur. Aku sudah pernah cuba Ana ikan Bakar Petai Bangi dan rasanya tidak sesedap yang Ana ikan Bakar Petai Kuantan.

Sara Thai

Tempat Makan Best di Kuantan Pahang Malaysia adalah Sara Thai menyajikan menu dari makan tengah hari ke makan malam. Sara Thai adalah masakan Thai yang sedap dan serius sedap. Menu paling sedap di Sara Thai ialah ikan steam lemon. Masakan paling sedap yang pernah aku rasa. Kalian nanti boleh cuba makan di Sara Thai.

Tempat makan best di Kuantan Pahang Malaysia adalah seperti berikut:

 • Restoran Ikan Patin Pak Akob
 • Warong Pok Su Mok Su
 • Gerai Ikan Celup Tepung Mok Naa
 • Lilawadi
 • Kulacakes by Lilawadi
 • Ana ikan Bakar Petai
 • Sara Thai
 • Teluk Cempedak TC
 • Pasar Sejahtera Ikan Segar Beserah
 • Kari Kambing Pokok Ceri Beserah
 • Mee Canlong Beserah

More Tempat Makan Best di Kuantan Pahang Malaysia

Teluk Cempedak TC

Apabila datang ke Kuantan, pasti aku akan ke Teluk Cempedak atau singkatannya TC. Salah satu sebab aku suka makan di Teluk Cempedak kerana laut. dan keadaan persekitaran disini. Di Teluk Cempedak terdapat McDonalds, KFC. Starbucks, Cool Blog dan lain-lain semua terletak ditepi pantai. Suasana malam lebih meriah. Boleh tengok ramai orang melepak duduk atas pasir tu sambil tengok laut. Aku rasa kalau ada orang buat bisnes shisha mesti laku,

Pasar Sejahtera Ikan Segar Beserah

Aku kalau pergi kuantan selalu nya akan singgah Pasar Sejahtera Ikan Segar Beserah untuk membeli kotak kat pasaraya Tunas Manja. Kotak Gabus putih untuk menyimpan hasil laut. Beli ikan segar, sotong, udang, ketam dan macam-macam hasil laut. Husband aku memang ada kawan jual ikan segar di Pasar Sejahtera Ikan Segar Beserah, jadi bolehlah dapat pada harga murah sedikit.

Kari Kambing Pokok Ceri Beserah

Selain itu, Tempat Makan Best di Kuantan Pahang Malaysia menurut husband aku berkata kari kambing di Kari Kambing Pokok Ceri Beserah ini adalah yang terbaik. Orang Kuantan menggelarkan Kari Kambing Pokok Ceri Beserah kerana gerai ini berada dibawah pokok ceri. Pada pendapat aku, Kari Kambing Pokok Ceri Beserah buka pada hari bekerja sahaja. Ini kerana setiap kali kalau kami pergi ke Kari Kambing Pokok Ceri Beserah mesti tutup. Ye la kami selalu pergi pada hujung minggu.

Mee Canlong Beserah

Mee Canlong Beserah juga dikategorikan dalam Tempat Makan Best di Kuantan Pahang Malaysia kerana menggunakan bebola ikan yang dibuat sendiri. Ini kerana rupa bebola ikan Mee Canlong Beserah lain dari yang kita beli dipasar. Ada satu lagi kedai untuk breakfast jual nasi dagang, nasi kerabu dan nasi lemak. Semua sedap-sedap. Tetapi aku lupa apa nama kedai makan itu. Seingat aku, ia terletalak di kawasan Tanjung Lumpur. Kedai tersebut terletak dibelah kiri sebelum sampai Kedai Pok Su Mok Su.

Selain itu, ada sebuah kedai makan lagi yang menjual segala jenis ikan masin dengan harga yang murah. Aku dan husband panggil tempat tu kedai ikan masin peti ais sahaja, sebab hendak pilih ikan masin semua kena masuk dalam peti ais yang besar. Memang aku beli borang kalau pergi ke situ. Serious harganya memang murah. Terletak berdekatan kawasan Beserah sebelum simpang masuk ke pasar ikan segar.

*Credit: yuyacocet2.blogspot.com

Hashtag / Keywords

Contact Tempat Makan Best di Kuantan Pahang Malaysia 1

Ikan Celup Tepung Hujung Tanjung
Perkampungan Tanjung Lumpur,
26060 Kuantan, Pahang
Telephone: 0139882423 / 0139220366

Contact Tempat Makan Best di Kuantan Pahang Malaysia 2

Ikan Celup Tepung Mok Naa
No 3, gerai pelbagai, Jalan Tanjung Lumpur,
26060 Kuantan, Pahang
Telephone: 012-948 6038

Contact Tempat Makan Best di Kuantan Pahang Malaysia

Ikan Celup Tepung Poksu Moksu
Jalan Tanjung Lumpur, Kampung Peramu Maju,
26060 Kuantan, Pahang
Telephone: 019-989 0261

error: