Malaysia's Celebrated Celebrity Chef Kamarul's Signature Recipes

Chef Kamarul Celebrity Chef in Malaysia

Chef Kamarul adalah seorang selebriti chef yang lahir di Malaysia dan kini menetap di Australia. Beliau adalah seorang chef yang sangat dikenali kerana kepakaran beliau dalam masakan yang tiada tolok tandingnya. Sering keluar dalam pelbagai program masakan di stesen TV Malaysia iaitu TV3 dan TV1, Chef Kamarul kini sedang mengusahakan sebuah restoran yang diberinama Kopitalk Coffee yang terletak di Gold Coast, Queensland Australia.

Jika dilihat dari Facebook Chef Kamarul Selebrity Chef Malaysia di https://www.facebook.com/chefkamarulfanpage, Chef Kamarul menjadi duta kepada produk Aurasia iaitu “Inspired by SouthEast Asia’s melting pot of multi-cultures, traditions, and its unique yet exquisite culinary delights, Aurasia embodies the Asian essence with its blend of Asian influences fused into its repertoire of innovative kitchenware”.

Chef Kamarul Biodata

 • Nama Chef: Chef Kamarul Hasni
 • Asal: Malaysia
 • Gelaran: Selebrity Chef Malaysia
 • Menetap: Crestwood Drive, Molendinar, QLD, Australia, 4214
 • Restoran: Coffee Talk Street Food, Gold Coast, Queensland, Australia
 • E-mail: [email protected]
 • Facebook: https://www.facebook.com/chefkamarulfanpage

Idola Chef Kamarul

Menurut Chef Kamarul, ramai chef yang menjadi inspirasi beliau untuk terus berjaya dan menempatkan diri di luar negara. Chef Kamarul juga tidak lokek berkongsi pengalaman panis manis menjalankan perniagaan berasaskan masakan warisan Melayu di luar negara.

Pasti ramai kenal Tok Din yg sangat popular di kota London. Tok Din juga antara inspirasi saya sebelum saya memulakan Kopitalk di Gold Coast selain Dato Khatijah Ibrahim (Auckland) dan Allahyarham Abdullah Chik (Sydney) yg lebih awal bertapak semasa saya masih dibangku sekolah.

Chef Kamarul juga mendapat jemputan untuk membuat demostrasi masakan dan menyampaikan talk sempena Symposium Makanan Warisan anjuran Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan UiTM dan Jabatan Warisan Negara dan anda boleh turut serta dalam program ini.

Chef Kamarul Recipes

Berikut adalah resipi yang dihasilkan oleh Chef Kamarul. Semoga anda mendapat manfaat dari perkongsian ini.

More Chef Kamarul Recipes

Berikut adalah resipi yang dihasilkan dan diinspirasikan oleh Chef Kamarul. Semoga anda mendapat manfaat dari perkongsian ini.

No posts found!

Hashtag / Keywords

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Pages di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resipi Masak Lemak Cili Api Pedas Berapi ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Abdul Rahman bin Dahlan Z iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Saifa Izzura binti Usuluddin dan anak-anak Muhammad Taufik bin Abdul Rahman, 15 tahun dan Sharifah Rose binti Abdul Rahman, 13 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resipi Masak Lemak Cili Api Pedas Berapi ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: