Resepi Apam Warna Warni 3 Color Viral Boleh Dapat 40 Biji

Resepi Apam Warna Warni 3 Color Viral
Resepi Apam Warna Warni 3 Color Viral mempunyai rupa paras yang menawan hati ditambah pula dengan rasa yang sedap sekali. Jom cuba!

Resepi Apam Warna Warni 3 Color Viral sangat sesuai bagi menarik perhatian kanak-kanak yang cerewet tentang makanan. Selain mengenyangkan, anda juga boleh ubah warna mengikut kesesuaian anda.

Resepi Apam Warna Warni 3 Color Viral Summary

 • Nama Resipi: Resepi Apam Warna Warni 3 Color Viral
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resepi Apam Warna Warni 3 Color Viral

Resepi Apam Warna Warni 3 Color Viral disediakan sama seperti Kuih Putri Ayu cuma ianya tidak menggunakan kelapa dan ditambah dengan lebih banyak warna supaya tampak menarik.

Bahan-bahan

Berikut adalah bahan-bahannya:

 • 2 cawan tepung gandum
 • 1 sudu teh baking powder
 • 1 cawan gula
 • 3 biji telur ayam
 • 1 sudu besar ovalette
 • 1 cawan santan segar

Cara Memasak Resepi Apam Warna Warni 3 Color Viral

Bagaimana pula cara Resepi Apam Warna Warni 3 Color Viral ini disediakan? Mari kita dapatkan 8 langkah demi langkah menyediakan sehingga kuih apam masak.

Cara-caranya

 1. Satukan gula, telur dan ovalette. Putar guna mixer sehingga gebu.
 2. Masukkan santan dan putar sebati.
 3. Masukkan tepung gandum dan baking powder. Kemudian kaup balikkan.
 4. Bahagikan adunan kepada 3 bahagian dan letak pewarna kesukaan.
 5. Masukkan adunan ke dalam piping bag.
 6. Sapu acuan dengan minyak.
 7. Picit piping bag ke dlm acuan.
 8. Kukus selama 10 minit @ sehingga masak.

Did you know?

Saya menggunakan cawan metrik. Resepi Apam Warna Warni 3 Color Viral boleh dapat lebih kurang 40 biji apam.

Hashtag / Keywords

Resepi Apam Warna Warni 3 Color Viral Reviews

Customer Reviews about Resepi Apam Warna Warni 3 Color Viral

Resepi Apam Warna Warni 3 Color Viral adalah perkongsian resipi mudah terutama kepada wanita bekerjaya dan sangat sibuk dengan pekerjaan di pejabat. Menu ini boleh disimpan di peti sejuk dan tahan lama. Boleh dipanaskan menggunakan ketuhar gelombang mikro atau mikrowave. Diharap perkongsian resipi mudah ini memberikan anda keselesaan bagi mereka yang tidak mempunyai banyak masa di dapur. Menu ini juga sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin mencuba masakan lain dari kebiasaan yang biasa anda masak.

Yana

https://nordiyana.com

Kongsi Resipi Anda

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Apam Warna Warni 3 Color Viral di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Apam Warna Warni 3 Color Viral ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Apam Warna Warni 3 Color Viral ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: