Resepi Ayam Goreng Pandan Mewah dan Rangup

Resepi Ayam Goreng Pandan

Kepada surirumah di luar sana yang inginkan kepelbagaian dalam resepi, boleh cuba Resepi Ayam Goreng Pandan Mewah dan Rangup untuk seisi keluarga. Pasti semua orang menyukai resepi ini. Aromanya yang semerbak dan memikat hati sesiapa sahaja yang menghidunya. Bahan-bahan Resepi Ayam Goreng Pandan juga tidak banyak dan mudah untuk wanita berkerjaya untuk menyediakannya.

Jika anda tidak tahu apa ingin dimasak pada hari ini, jom kita cuba Resepi Ayam Goreng Pandan Mewah dan Rangup ini! Selamat mencuba!

Resepi Ayam Goreng Pandan Mewah dan Rangup Summary

 • Nama Resipi: Resepi Ayam Goreng Pandan Mewah dan Rangup
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resepi Ayam Goreng Pandan Mewah dan Rangup

 • 1/2 ekor ayam(ptong ikut suka)
 • 1 sudu besar serbuk ketumbar
 • 1 sudu besar serbuk jintan manis
 • 2 sudu besar serbuk cili
 • 2 sudu besar sos tiram
 • 2 sudu besar kicap cair
 • Sedikit garam (bahan blend /tumbuk)
 • 4 biji bawang besar
 • 3 ulas bawang putih
 • 2 inch halia
 • 2 inch kunyit hidup

Cara Memasak Resepi Ayam Goreng Pandan Mewah dan Rangup

 1. Gaulkan kesemua bahan bersama ayam.
 2. Perapkan selama setengah jam atau lebih dan kemudian balut bersama daun pandan.
 3. Kemaskan dengan menggunakan lidi
 4. Goreng
 5. Siap untuk dihidang!

Did you know?

Resepi ini boleh digoreng atau dibakar.

Hashtag / Keywords

Resepi Ayam Goreng Pandan Mewah dan Rangup Reviews

Customer Reviews about Resepi Ayam Goreng Pandan Mewah dan Rangup

Resepi Ayam Goreng Pandan

Resepi Ayam Goreng Pandan Mewah dan Rangup adalah sebuah resipi yang mudah dilakukan oleh semua orang. Anda boleh mempelbagaikan resepi ayam goreng dan salah satunya adalah dengan menggunakan cara ini.

Yana

https://nordiyana.com

Kongsi Resipi Anda

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Ayam Goreng Pandan Mewah dan Rangup di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Ayam Goreng Pandan Mewah dan Rangup ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Ayam Goreng Pandan Mewah dan Rangup ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: