Resepi Kuih Cara Pandan Manis Viral Dengan Rasa Luarbiasa!

Resepi Kuih Cara Pandan Manis Viral
Resepi Kuih Cara Pandan Manis Viral memang sedap kerana kalau menggunakan kaedah tradisional. Terbaik!

Resepi Kuih Cara Pandan Manis Viral menggunakan acuan kuih dan bagaimana memastikan adunan dan acuan tidak melekat? Jom kita dapatkan resipi ini dan cara memasaknya. Selamat mencuba!

Resepi Kuih Cara Pandan Manis Viral Summary

 • Nama Resipi: Resepi Kuih Cara Pandan Manis Viral
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resepi Kuih Cara Pandan Manis Viral

Sudah lama tidak buat Resepi Kuih Cara Pandan Manis Viral dan perasaan berdebar di dada ada kerana risau acuan melekat. Dan Alhamdulillah, kuih yang dihasilkan tidak melekat dengan acuan dan berada dalam keadaan yang sangat elok. Sesuai untuk disajikan waktu minum petang.

Bahan-bahan Resepi Kuih Cara Pandan Manis Viral

 • 2 cawan tepung gandum
 • 1 cawan santan
 • 2 cawan air daun pandan -Blend daun pandan dan amik air pandan
 • 1 biji telur ayam
 • Sedikit garam
 • Gula secukupnya utk inti
 • Sedikit pewarna hijau

Cara Memasak Resepi Kuih Cara Pandan Manis Viral

 1. Blend semua bahan kecuali gula dan kemudian tapis
 2. Panaskan acuan, oles acuan dengan minyak kemudian curah adunan ke dalam acuan.
 3. Masukkan sedikit gula dan tutup dengan tudung periuk.
 4. Angkat dan tangkupkan kuih secara berpasangan.
 5. Siap untuk dihidangkan.Selamat mencuba!

Hashtag / Keywords

Resepi Kuih Cara Pandan Manis Viral Reviews

Customer Reviews about Resepi Kuih Cara Pandan Manis Viral

Resepi Kuih Cara Pandan Manis Viral adalah sajian minum petang yang sangat digemari oleh semua golongan masyarakat. Biasanya menu minum petang disediakan dengan bahan-bahan yang mudah dan cara penyediaan yang ringkas. Menu minum petang biasanya terdiri daripada kuih muih yang manis-manis atau masakan bergoreng dan perlukan sos pencicah. Anda boleh dapatkan banyak koleksi menu minum petang atau apa sahaja resipi di laman web kami.

Yana

https://nordiyana.com

Kongsi Resipi Anda

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Kuih Cara Pandan Manis Viral di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Kuih Cara Pandan Manis Viral ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Kuih Cara Pandan Manis Viral ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: