Resepi Sos Black Pepper Homemade Viral Citarasa Semua

Resepi Sos Black Pepper Homemade Viral
Selain dimakan dengan chicken chop dan kambing bakar, Resepi Sos Black Pepper Homemade Viral ini juga sesuai dibuat sos pencicah keropok

Resepi Sos Black Pepper Homemade Viral memang terbaik bila dimakan bersama roti sandwich, chicken chop, lamp chop dan sebagainya. Sedap teramat. Jom dapatkan resepi disini.

Resepi Sos Black Pepper Homemade Viral Summary

 • Nama Resipi: Resepi Sos Black Pepper Homemade Viral
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Western

Bahan-Bahan Resepi Sos Black Pepper Homemade Viral

Bahan-bahan Resepi Sos Black Pepper Homemade Viral ini mudah sahaja. Anda boleh dapatkan dibawah.

 • 3/4 sudu besar Planta
 • 1 ulas bawang putih
 • 1 tin sos spageti keju
 • 1 tin 250 ml sos spaghetti cheese
 • 1 cawan air suam
 • 1 sudu besar serbuk cheese
 • 1/2 sudu besar kicap Jalen lemak manis
 • 3/4 sudu besar serbuk lada hitam
 • 3/4 sudu kecil gula

Cara Memasak Resepi Sos Black Pepper Homemade Viral

Cara menyediakan Resepi Sos Black Pepper Homemade Viral ini juga mudah seperti bahan-bahan yang diperlukan. Sila rujuk dibawah.

 1. Panaskan 3/4 sudu besar Planta dalam api kecil sahaja.
 2. Masukkan 1 ulas bawang putih yang telah diracik halus. Tumis sehingga naik bau.
 3. Masukkan 1 tin sos spaghetti keju.
 4. Tambahkan air suam 1 tin.
 5. Masukkan 1 sudu besar serbuk cheese (Optional)
 6. Tambahkan 1/2 sudu besar kicap Jalen lemak manis. Boleh tambahkan ikut kesesuaian warna kalau suka gelap.
 7. Masukkan 3/4 sudu besar serbuk lada hitam kisar.
 8. Juga masukkan 3/4 sudu kecil gula. (Boleh masuk sikit-sikit untuk langkah selamat).
 9. Kacau sebati semua bahan tersebut.
 10. Tutup api setelah semua rasa sebati.
 11. Siap untuk sos black pepper viral.

Did you know?

* jangan guna kicap masin kerana akan menghasilkan rasa yang berlainan seperti yang dimahukan.

Hashtag / Keywords

Resepi Sos Black Pepper Homemade Viral Reviews

Customer Reviews about Resepi Sos Black Pepper Homemade Viral

Resepi Sos Black Pepper Homemade Viral adalah koleksi resepi hebat dan mudah disediakan bagi mereka yang baru ingin menceburi hal berkaitan masak memasak di dapur. Abaikan apa kata orang lain, yang penting, anda sudah memulakannya mengikut kemahuan anda sendiri dan sekarang perlu membuktikan kepada diri sendiri adakah masakan yang anda masak menepati citarasa dan selera anda. Dengan langkah demi langkah, anda selangkah untuk bergelar seorang yang pandai memasak.

Yana

https://nordiyana.com

Kongsi Resipi Anda

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Sos Black Pepper Homemade Viral di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Sos Black Pepper Homemade Viral ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Sos Black Pepper Homemade Viral ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: