Ladang Anggur Sendayan Valley Negeri Sembilan

Ladang Anggur Sendayan Valley Negeri Sembilan

Ladang Anggur Sendayan Valley Negeri Sembilan adalah tarikan untuk anda perlu kunjungi kerana terdapat 6,000 pokok anggur anggur dari jenis Black Opal, White Malaga, Shiraz dan Black Pearl. Dapatkan info disini.

Ladang Anggur Sendayan Valley Negeri Sembilan Summary

  • Attraction: Ladang Anggur Sendayan Valley Negeri Sembilan
  • Location: Negeri Sembilan Malaysia
  • Attraction Type: Attraction in Malaysia

Ladang Anggur Sendayan Valley Negeri Sembilan from Official

Sendayan Valley Farm Negeri Sembilan ataupun Ladang Anggur Sendayan adalah satu-satunya ladang anggur di Negeri Sembilan. Ia menjadi satu daya penarik kepada para pelancong dan peminat buah-buahan untuk menikmati buah yang kebiasaannya hanya di tanam di luar negara yang beriklim sejuk. Diusahakan oleh sebuah syarikat tempatan iaitu Syarikat A-WINN Global Market Services Sdn Bhd yang mendapat kerjasama Kerajaan Negeri Sembilan. Terdapat 6,000 pokok anggur yang telah ditanam di atas tanah seluas 10 hektar iaitu anggur dari jenis Black Opal, White Malaga, Shiraz dan Black Pearl.

Kesemua anggur yang dikeluarkan oleh Ladang Anggur Sendayan Valley Negeri Sembilan ini dijenamakan sebagai “Sendayan Valley” dan akan dipasarkan dipasaran tempatan.

Waktu Perniagaan & Kadar Bayaran

Ladang dibuka setiap hari 8.00 pagi hingga 11.00 pagi dan 4.00 petang hingga 7.00 petang dengan bayaran RM 5.00 dewasa dan RM 3.00 bagi kanak-kanak.

Maklumat Lanjut

Ladang anggur “Sendayan Valley” Tel: 03-7877 8151

keywords: Lawatan Ke Ladang Anggur Saloma 2 Lekir Sitiawan Perak, ladang anggur tasek beris,sik kedah, tanaman anggur di Marang Terengganu, hidup di luar negeri | berjalan ke ladang anggur | berlibur di Bourgogne | Vetrarini Leroy, Ladang anggur Saloma, Saloma Vineyard, APPLE & GRAPE FARM AT KUNDASANG SABAH, seminggu di Cameron Highland melawat kebun anggur Bertam Valley jalan ke Sungai Koyan.

*Source: Majlis Perbandaran Nilai

Hashtag / Keywords

Selain daripada tanaman anggur sebagai tanaman utama, ladang tersebut juga menanam tanaman lain seperti buah nona, jambu, mata kucing, laici, sukun, ciku, belimbing besi, rambutan dan mangga. Selain daripada buah-buahan Ladang Anggur Sendayan Valley Negeri Sembilan ini juga menjual pokok anggur bonsai yang dijual antara RM 300 hingga RM 500 sepokok.

Ia terletak lebih kurang 6 km dari Jalan Seremban-Port Dickson, 90 km dari Kuala Lumpur, 15 km dari Bandar Seremban dan hanya 20 km dari KLIA. Ini menjadikan Ladang Anggur Sendayan Valley Negeri Sembilan sebagai ladang anggur paling dekat dengan bandar.

Contact Ladang Anggur Sendayan Valley Negeri Sembilan

70300 Siliau, Negeri Sembilan

error: