MyTown Cheras Shopping Center in KL

MyTown Shopping Center Cheras is a premier shopping destination in Kuala Lumpur. Ikea, GSC, Village Grocer, All IT Hypermarket, Cuckoo, Mr. DIY etc. Read here for more details about shopping in Malaysia.

MyTown Cheras Shopping Center in KL Summary

  • Attraction: MyTown Cheras Shopping Center in KL
  • Location: Kuala Lumpur Malaysia
  • Attraction Type: Shopping in Malaysia

MyTown Cheras Shopping Center in KL from Official

MyTown is your convenient one-stop hub for all your essential and non-essential shopping. Visit us for a safe & fun experience today. Connected to IKEA. Whether it’s fashion, food or entertainment you’re looking for, we’ve got it all and more! Our exciting blend of fashion forward retail, amazing amenities, and stylish alfresco events at MyTOWN turns a trip to the shopping center into an experience to remember for everyone in the family. Come on, let’s goose on down here!

Our Story

Whether it’s fashion, food or entertainment you’re looking for, we’ve got it all and more! Our exciting blend of fashion forward retail, amazing amenities and stylist alfresco events at MyTOWN turns a trip to the shopping center into an experience to remember for everyone in the family.

It is located in Kuala Lumpur, anchored by IKEA Cheras. Visit us easily by bypass or take a ride on the MRT to the Cochrane underground MRT station. Our blend of fashion forward retail, amazing amenities, stylish alfresco events make MyTOWN the premier shopping destination in the heart of Kuala Lumpur. It’s more than just shopping. It’s an experience for everyone in the family!

There are 6,500 ample parking bays for families, the disabled and even single ladies. Our valet services are located at the East Entrance on the Ground Floor.

Easy access by Maju Expressway (MEX), New Pantai Expressway (NPE), the SMART Highway, KL-Seremban Highway as well as the Middle Ring Road 2 (MRR2). Very near to Bulatan Kampung Pandan and very near to Jalan Pasar.

Monday – Friday

First 3 Hours 15 minutesRM2.00
Each Subsequent 1 Hour 5 minutes Or Part ThereofRM1.00
Motorcycle – Per EntryRM1.00
  

Saturday – Sunday & Public Holidays

First 3 Hours 15 minutesRM3.00
Each Subsequent 1 Hour 5 minutes Or Part ThereofRM1.00
Motorcycle – Per EntryRM2.00
Lost Ticket (Car)RM50.00
Lost Ticket (Motorcycle)RM10.00

MyTown Pusat Membeli Belah Terbaik di KL!

Sekali anda tiba di Cheras, anda boleh singgah di Restoran Ameer Ehsan yang terletak tidak berjauhan dengan pusat membeli belah MyTOWN. Anda boleh pekena roti canai dan nasi campur di Restoran Ameer Ehsan dengan harga yang sangat berpatutan sebelum anda pergi membeli belah.

Ini kerana anda akan mengambil masa yang sangat lama kerana anda tentunya akan singgah dan bejalan-jalan ke Ikea dan membelek-belek perkakasan rumah mahupun menatapi dekorasi terbaru untuk rumah anda. Tidak kira samada anda menaiki kenderaan sendiri atau pun menggunakan pengangkutan awam, kawasan Cheras iaitu Taman Maluri yang dahulunya sering menjadi jalan yang mesti dielakkan kerana jalan yang terlalu sesak kini tidak lagi seperti dahulu. Anda dapat menikmati pemandangan indah di sekitar Taman Maluri dengan adanya AEON Maluri, Sunway Velocity dan Ibu Pejabat Balai Polis.

Restoran Ameer Ehsan ini adalah sebuah restoran yang sangat popular di Taman Maluri. Jadi apa kata sebelum anda nak ke Ikea Cheras, anda boleh singgah ke Restoran Ameer Ehsan. Makan malam goreng-goreng melayu juga best dan rekomen nasi goreng kampung dan sup ekor. Memang terbaik!

Jika anda seorang penggemar menonton wayang  / filem, anda boleh datang ke sini untuk menonton filem kerana terdapatnya GSC kat sini. Tempat makan pun banyak dan parking spaces juga terlalu banyak. Anda tidak perlu berebut-rebut untuk mendapatkan parking seperti anda membeli belah di Mid Valley ataupun di Kompleks Pernas Sogo.

Village Grocer juga ada lah satu daripada tempat yang best pusat membeli belah bila sampai sini. Dapat beli barang-barang dapur tanpa perlu ke pasaraya lain yang terletak di bangunan berlainan. Disini pendek kata semuanya ada. “Macam tu kata….”. Anda tidak perlu khuatir untuk ke pusat membeli belah ini  kerana kat sini jika anda malas nak naik kereta, anda bolehlah menaiki mrt ataupun grab car kerana stesen MRT yang sangat dekat dan tempat berjalan kaki menggunakan terowong bawah tanah untuk sampai ke MyTOWN Cheras.

*Source: mytownkl.com.my, nordiyana.com

Hashtag / Keywords

MyTown Cheras Shopping Center in KL Reviews

Customer Reviews about MyTown Cheras Shopping Center in KL

Beli Barang di Village Grocer

Beli barang dapur di Village Grocer dapat menjimatkan masa kerana ada parking kereta khas untuk hanya membeli belah di Village Grocer. Tempat parking nya pun banyak. Memang terbaik.

Fattah Amin Shah Amin

TNB

Tengok Wayang di MyTown Cheras Shopping Center

Datang sini memang lepak tengok movie kat GSC. Sementara tunggu waktu tayangan, jalan-jalan ke Ikea sebab dalam satu bangunan. Memang terbaik tempat ini. Tempat makan pun banyak.

Muzaffar Ali Baboo

Accountant

Contact MyTown Cheras Shopping Center in KL

Level 3, No.6, Jalan Cochrane, Seksyen 90,
55100 Kuala Lumpur.
Telephone: 03-2710 0057

error: