Meet Che Nom: Malaysia's Popular Youtuber- Cooking Class and Recipes

Che Nom Youtuber Malaysia

Siapa yang tidak kenal Che Nom Youtuber Malaysia yang telah mendapat paling banyak langganan channel Youtube beliau? Sangat berpengaruh di media sosial terutamanya YouTube, Che Nom telah menghasilkan beratus-ratus resipi dan video untuk kita sama-sama menimba ilmu pengetahuan tentang cara memasak pelbagai jenis masakan.

Beliau bukan sahaja pandai memasak masakan melayu tetapi juga berani mencuba pelbagai jenis masakan dan kuih muih. Anda boleh mendapatkan semua resipi beliau di YouTube channel beliau. Video masakannya bukan amatur tetapi setanding video profesional membuatkan ramai teruja untuk mengikuti cara memasak dalam video-video beliau.

Beliau adalah ikon anak muda yang meninggalkan kerjaya profesional dan menjadi Youtuber sepenuh masa dalam bidang masakan. Syabas diucapkan kepada Che Nom di atas pencapaian beliau.

Che Nom Youtuber Malaysia Summary

  • Personality Name: Che Nom
  • Recipe Source: Youtube Channel
  • Kategori Hidangan: Makanan
  • Jenis Masakan: Melayu dan fusion

Mengenai Che Nom Youtuber Malaysia

Disini kami kongsikan beberapa resipi oleh Che Nom sebagai panduan dan galakan supaya rakyat Malaysia memasak sendiri dirumah. Dengan harga makanan di restoran yang meningkat, adalah lebih baik memasak sendiri dirumah.

Che Nom mendapat anugerah Google Gold Play Button kerana berjaya mencapai dan melepasi 1 juta subscibers.

Che Nom Youtuber Malaysia Recipes

Mari kita lihat resipi yang dihasilkan oleh Che Nom Youtuber Malaysia untuk kita cuba membuatnya dirumah.

More Che Nom Youtuber Malaysia Recipes

Mari kita lihat resipi-resipi lain yang dihasilkan oleh Che Nom Youtuber Malaysia untuk kita cuba membuatnya dirumah.

No posts found!

Hashtag / Keywords

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resipi Nasi Lemak Nen Tebabo (contohnya) di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

  1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
  2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman, gulai dan sebagainya.
  3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
  4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resipi Nasi Lemak Nen Tebabo ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Abdul Rahman bin Din iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Saifa Izzura binti Usuluddin dan anak-anak Muhammad Rayyan bin Abdul Rahman, 15 tahun dan Suraya Rose binti Abdul Rahman, 13 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Nasi Lemak Nen Tebabo ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: