Pemandangan Indah Best Place in Langkawi Attraction

Pemandangan Indah Best Place in Langkawi Attraction

Pemandangan Indah merupakan lokasi terbaik dilawati jika anda berada di Pulau Langkawi. Dari sini anda dapat melihat keindahan alam semulajadi, bandar, gunung-ganang serta pantai tercantik didunia. Mari kita dapatkan info lengkap mengenai destinasi percutian di Malaysia.

Pemandangan Indah Best Place in Langkawi Attraction Summary

  • Attraction: Pemandangan Indah Best Place in Langkawi Attraction
  • Location: Kedah Malaysia
  • Attraction Type: Attraction in Malaysia

Pemandangan Indah Best Place in Langkawi Attraction from Official and Blog

Dari menara Pemandangan Indah Langkasi, pengunjung boleh menikmati pemandangan sekitar pantai Langkawi dan juga airport Langkawi. Menurut anak saudara, pemandangan pada waktu malam sebenarnya lebih cantik daripada waktu siang. Cuaca yang baik dengan angin yang sempoi-sempoi bahasa memang menyenangkan. Sesuai untuk dijadikan tempat istirehat dan menenangkan fikiran. Cuma bagi kaum wanita, jika hendak datang ke sini seeloknya-eloknya berkumpulan kerana persekitarannya agak sunyi.

Ini antara Langkawi attraction yang best dan mesti anda kunjungi. Selain itu boleh lah pergi ke tempat-tempat lain juga yang tidak kurang menariknya di Pulau Langkawi. Segalanya ada di sini dan harus anda lawati. Penulis pun akan menghadirkan diri lagi untuk beberapa kali untuk melihat sendiri keindahan panorama yang indah di Langkawi. Rating best place in Langkawi.

Salah satu lokasi yang agak menarik untuk dikunjungi ialah Pemandangan Indah (Look Out Point). Berada berhampiran dengan jalan utama dari Kuah ke Ulu Melaka. Dari tepi jalan, akan kelihatan papan tanda Pemandangan Indah (Look Out Point). Ikut sahaja, arah tersebut. Dari tempat kereta, pengunjung perlu mendaki anak tangga untuk ke menara,

More Pemandangan Indah Best Place in Langkawi Attraction

Langkawi merupakan sebuah pulau peranginan bebas cukai yang boleh anda lawati pada musim cuti sekolah kerana terdapat banyak pakej percutian yang ditawarkan oleh agensi pelancongan Malaysia. Pemilihan destinasi ini mempunyai beberapa sebab antaranya untuk mendapatkan ketenangan jiwa dan minda kerana berada jauh dari kesibukan kota. Anda juga boleh belajar diving dan mendapatkan lesen PADI dan menikmati hidangan ikan segar untuk dimakan bersama keluarga tersayang.

Percutian ini boleh dilakukan secara solo traveler, berkumpulan ataupun bersama keluarga. Mari kita menyemai perasaan kesukaan melawat tempat menarik di Malaysia dengan menjadikan Langkawi sebagai destinati cuti-cuti Malaysia anda.

Tickets to Upsidow Langkawi Upside Down House are priced at RM25 for adults and RM20 for children. Visitors can also opt for the meal package, which adds RM5 to the entrance fee.

Pemandangan Indah Langkawi adalah tempat yang perlu juga di lawati oleh pengunjung atau pelancong yang datang ke sini. Sesuai dengan namanya tempat ini merupakan tempat pelancong meninjau di sekitar Bandar Padang Matsirat, Langkawi Airport, seluruh Pantai Cenang dan Pantai Tengah serta laut membiru termasuk juga Langkawi Cable. Boleh di katakan lokasi ini sejuk mata memandang serta dapat merehatkan minda yang penat dan mendapatkan idea-idea baru sekiranya anda berkarya.

*Credit: langkawihomestay.com, sharimahyahya.blogspot.com, langkawi-info.com, nordiyana.com

Hashtag / Keywords

Contact Pemandangan Indah Best Place in Langkawi Attraction

37, Jalan Padang Matsirat, Kampung Yooi,
07000 Langkawi, Kedah

error: