Resepi Nasi Goreng Telur Hancur ala Mak Kita Buat!

Resepi Nasi Goreng Telur Hancur Menu Simple dan Sedap

Nasi goreng telur hancur ini dijamin sedap dan menyelerakan! Anda boleh hasilkan dengan cepat dengan rasa kesedapan yang tidak terhingga. Menggunakan bahan-bahan mudah membuatkan anda boleh membuatnya hampir setiap hari. Cubalah resepi nasi goreng telur hancur sekarang!

Resepi Nasi Goreng Telur Hancur Menu Simple dan Sedap Summary

 • Nama Resipi: Resepi Nasi Goreng Telur Hancur Menu Simple dan Sedap
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resepi Nasi Goreng Telur Hancur Menu Simple dan Sedap

Untuk resepi nasi goreng telur hancurini, bahan-bahan yang diperlukan adalah seperti berikut: –

Bahan-bahan masakan utama:

 • 1 biji telur ayam – digoreng hancur
 • Minyak masak
 • Isi ayam
 • Nasi putih
 • Garam secukup rasa
 • Gula secukup rasa
 • Sedikit stok ayam
 • 5 ulas bawang putih
 • 1 biji bawang besar
 • Cili kisar
 • Sos tiram
 • Ikan bilis

Bahan Hiasan:

 • Timun – dihiris
 • Bawang goreng
 • Sos cili

Cara Memasak Resepi Nasi Goreng Telur Hancur Menu Simple dan Sedap

Berikut adalah cara membuat resepi nasi goreng telur hancuryang ditunjukkan langkah demi langkah.

 1. Mula-mula, goreng ikan bilis dan ketepikan.
 2. Panaskan minyak masak dan masukkan bawang putih, bawang besar, cili kisar dan sos tiram.
 3. Goreng sehingga semua bahan di atas masak dan kemudian masukkan nasi putih.
 4. Masukkan bahan perasa dan gaul rata-rata.
 5. Apabila rasa sudah dipastikan, hidangan nasi goreng telur hancur siap dihidang!

Hashtag / Keywords

Resepi Nasi Goreng Telur Hancur Menu Simple dan Sedap Reviews

Resepi nasi goreng telur hancur adalah menu mudah dan cepat disediakan. Ia juga menjadi makanan terbaik bagi orang yang terdesak masa. Sebagai tambahan, ia juga menggunakan bahan-bahan yang senang untuk didapati dan terdapat banyak variasi cara untuk memasaknya. Ini bermakna anda boleh mengubahnya sedikit untuk citarasa yang berbeza setiap kali anda membuatnya.

Ya, mudah sekali membuat resepi nasi goreng telur hancur. Anda hanya perlu menggoreng nasi, bersekali dengan telur yang dicampurkan dengan sedikit garam dan lada sulah. Kemudian, tumiskan bawang putih dan bawang besar. Apabila baunya harum, tuangkan nasi goreng telur ke dalamnya dan kacau sehingga bahan-bahan yang dimasukkan menjadi sebati. Anda boleh hidang nasi goreng telur hancur itu bersama sambal belacan atau cili. Ternyata dapat disediakan dalam masa yang singkat!

Recipe Berasaskan Nasi Goreng

Kongsi Resepi Nasi Goreng Telur Hancur Menu Simple dan Sedap

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resepi di WhatsApp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi resepi nasi goreng telur hancurdi WhatsApp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru termasuk resepi nasi goreng telur hancur, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman, gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi nasi goreng telur hancurini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Syed Ibrahim Syed Man iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Nuraliah Jasmine Binti Abdul Wahub dan anak-anak Sarah Liyana, 19 tahun dan Puteri Liyana, 18 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi resepi nasi goreng telur hancurini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: