Resepi Sarapan Pagi Simple Pancake: Ideal untuk Anda Sekeluarga

Resepi Sarapan Pagi Simple Pancake Terbaik
Masak apa hari ini? Resepi Sarapan Pagi Simple Pancake Terbaik boleh anda lakukan untuk sarapan pagi berkhasiat

Resepi Sarapan Pagi Simple Pancake Terbaik atau lempeng dalam bahasa melayu adalah makanan yang mudah dibuat oleh para ibu. Tetapi dengan adanya resepi ini, sesiapa sahaja mampu membuatnya. Ada yang sukakan garing dan ada pula yang suka lempeng lembut. Jom kita dapatkan resipinya!

Resepi Sarapan Pagi Simple Pancake Terbaik Summary

 • Nama Resipi: Resepi Sarapan Pagi Simple Pancake Terbaik
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu dan Western.

Bahan-Bahan Resepi Sarapan Pagi Simple Pancake Terbaik

Resepi Sarapan Pagi Simple Pancake Terbaik sangat sesuai untuk seisi keluarga dan dimakan pada waktu pagi. Jom kita cuba resipi ini.

Bahan A

 • 1 cawan tepung gandum
 • 1 sudu teh baking powder (ayak ke dua dua bahan ini)

Bahan B

 • 1 cawan susu (saya guna susu HL/ low fat)
 • 1 penutup esen vanilla
 • 1 biji telur ayam
 • 1 sudu gula
 • 1 sudu besar butter @ marjerin @ planta- panas, cairkan blend sekali.

Cara Memasak Resepi Sarapan Pagi Simple Pancake Terbaik

Resepi Sarapan Pagi Simple Pancake Terbaik ini disediakan dengan penuh kasih sayang untuk dihidangkan bersama keluarga tercinta. InsyaAllah semua suka dan menyelerakan.

Cara Memasak Pancake Simple

 1. Gunakan blender. Masuk semua bahan B dan kisar hingga sebati
 2. Masukkan bahan A- tepung sedikit demi sedikit, Kisar.
 3. Panaskan 2 kuali non stick di kiri dan kanan penunu api dapur (untuk cepat),
 4. Tuang adunan ditengah-tengah mengggunakan senduk. Sukatan sesenduk penuh. Hasilnya akan sama saiz.
 5. Tunggu sehingga bahagian atas nampak masak warna sekata.
 6. Boleh dimakan dengan madu, coklat syrup @ jem. Selamat mencuba!

Did you know?

Untuk Resepi Sarapan Pagi Simple Pancake Terbaik, cawan sukatan metrik saya guna dapat 7 kepingan pancake. Gandakan sukatan sekiranya hendak buat banyak pancake.

Hashtag / Keywords

Resepi Sarapan Pagi Simple Pancake Terbaik Reviews

Customer Reviews about Resepi Sarapan Pagi Simple Pancake Terbaik

Resepi Sarapan Pagi Simple Pancake Terbaik adalah perkongsian resipi mudah terutama kepada wanita bekerjaya dan sangat sibuk dengan pekerjaan di pejabat. Menu ini boleh disimpan di peti sejuk dan tahan lama. Boleh dipanaskan menggunakan ketuhar gelombang mikro atau mikrowave. Diharap perkongsian resipi mudah ini memberikan anda keselesaan bagi mereka yang tidak mempunyai banyak masa di dapur. Menu ini juga sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin mencuba masakan lain dari kebiasaan yang biasa anda masak.

Yana

https://nordiyana.com

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Sarapan Pagi Simple Pancake Terbaik di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Sarapan Pagi Simple Pancake Terbaik ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Sarapan Pagi Simple Pancake Terbaik ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: