Kesedapan Spicy Korean Chicken dari Gigitan Pertama!

Spicy Korean Chicken Resipi Mudah Sedap Kelas Tinggi
Spicy Korean Chicken Resipi Mudah Sedap Kelas Tinggi, anda boleh membuka perniagaan dan menjana pendapatan sampingan. Jom kita cuba resipi baru ini.

Spicy Korean Chicken Resipi Mudah Sedap Kelas Tinggi menggunakan ayam drummet ataupun kepak ayam dan menggunakan tepung goreng Bestari. Anda boleh dapatkan resipi lengkap dan cara menggorengnya dengan lengkap. Selamat mencuba!

Spicy Korean Chicken Resipi Mudah Sedap Kelas Tinggi Summary

 • Nama Resipi: Spicy Korean Chicken Resipi Mudah Sedap Kelas Tinggi
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Korean

Bahan-Bahan Spicy Korean Chicken Resipi Mudah Sedap Kelas Tinggi

Spicy Korean Chicken Resipi Mudah Sedap Kelas Tinggi disajikan dengan bahan-bahan berikut:

 • Drummet / chicken wings
 • Tepung Goreng Bestari perisa spicy.
 • Blackpepper
 • Serbuk cili
 • Bawang putih – dikisar
 • Cili kisar
 • Lemon
 • Madu
 • Sos tomato
 • Bijan
 • Gula secukup rasa
 • Garam secukup rasa
 • Air secukupnya

Cara Memasak Spicy Korean Chicken Resipi Mudah Sedap Kelas Tinggi

Cara menyediakan Spicy Korean Chicken Resipi Mudah Sedap Kelas Tinggi terbahagi kepada dua (2) iaitu cara menggoreng ayam dan membuat sos spicy korean chicken.

Cara Menggoreng Ayam Spicy Korean Chicken Resipi Mudah Sedap Kelas Tinggi

 1. Perap ayam dalam Tepung Goreng Bestari. Caranya letak 2-3 sudu besar Tepung Goreng Bestari, letakkan sedikit blackpepper, bawang putih kisar dan masukkan sedikit air.
 2. Gaul sebati.
 3. Kemudian, perapkan ayam dalam Tepung Goreng Bestari cair (seperti langkah 1 dan 2 di atas) serta bahan-bahan lain selama 10-15 minit.
 4. Selepas itu, salutkan ayam yang diperap dengan Tepung Goreng Bestari cair tadi ke dalam Tepung Goreng Bistari yang baru (iaitu tepung yang kering).
 5. Hangatkan minyak dan letak ayam dalam minyak goreng yang hangat tadi.
 6. Sementara itu, sangai bijan dalam kuali sehingga kelihatan perang dan ketepikan bijan.

Cara Membuat Sos Spicy Korean Chicken

 1. Untuk membuat sos pula, tumis bawang putih yang dikisar bersama cili kisar.
 2. Apabila cili kisar sudah garing, letakkan pula 2-3 sudu besar serbuk cili. Boleh letak banyak serbuk jika mahu mahukan sensai pedas menyengat.
 3. Kemudian, masukkan sos tomato, madu, gula, garam, air perahan lemon. Jangan letak air perahan lemon terlalu banyak kerana boleh mengakibatkan ayam goreng menjadi masam.
 4. Setelah sos sebati, masukkan bijan yang disangai bersama ayam yang sudah digoreng tadi.
 5. Gaulkan hingga sos betul-betul melekat pada ayam.

Did you know?

Tips untuk ayam goreng Korean Spicy kelihatan menyelerakan adalah dengan tabur daun bawang supaya kelihatan cantik dan nampak kombinasi warna merah dan hijau gitu.

Hashtag / Keywords

Spicy Korean Chicken Resipi Mudah Sedap Kelas Tinggi Reviews

Customer Reviews about Spicy Korean Chicken Resipi Mudah Sedap Kelas Tinggi

Spicy Korean Chicken Resipi Mudah Sedap Kelas Tinggi adalah koleksi resepi hebat dan mudah disediakan bagi mereka yang baru ingin menceburi hal berkaitan masak memasak di dapur. Abaikan apa kata orang lain, yang penting, anda sudah memulakannya mengikut kemahuan anda sendiri dan sekarang perlu membuktikan kepada diri sendiri adakah masakan yang anda masak menepati citarasa dan selera anda. Dengan langkah demi langkah, anda selangkah untuk bergelar seorang yang pandai memasak.

Disamping anda dapat mempelajari selok belok cara memasak dan membuat sesuatu juadah seperti Spicy Korean Chicken Resipi Mudah Sedap Kelas Tinggi, anda juga mendapat tips yang berguna bagaimana untuk memastikan masakan yang anda masak itu menjadi seperti dalam gambar dan sedap dimakan. Kami berharap perkongsian resipi dapat membantu anda mempelbagaikan lagi menu masakan anda dirumah dan seterusnya meningkatkan minat untuk membuat homemade cooking (cookies, main menu, kuih, biskut) dengan lebih bermotivasi.

Yana

https://nordiyana.com

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Spicy Korean Chicken Resipi Mudah Sedap Kelas Tinggi di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Spicy Korean Chicken Resipi Mudah Sedap Kelas Tinggiini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Spicy Korean Chicken Resipi Mudah Sedap Kelas Tinggi ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: