Taman Tasik Titiwangsa Recreational Park Kuala Lumpur

Taman Tasik Titiwangsa Recreational Park Kuala Lumpur

Looks like NY Central Park, but Taman Tasik Titiwangsa is comparable with Hyde Park London and Melbourne’s Carlton Gardens. This city park spans across 46.14 hectares of greenery and boasts a lake and managed by Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL). It is part of the River of Life beautification project as the lake is connected to Sungai Bunus. Read here for more information about the best destinations in Malaysia.

Taman Tasik Titiwangsa Recreational Park Kuala Lumpur Summary

  • Attraction: Taman Tasik Titiwangsa Recreational Park Kuala Lumpur
  • Location: KL Malaysia
  • Attraction Type: Park in Malaysia

Taman Tasik Titiwangsa Recreational Park Kuala Lumpur from Official

Taman Tasik Titiwangsa adalah sebuah taman rekreasi yang mengandungi pelbagai kemudahan asas seperti sukan, riadah, berkelah dan melihat tarikan yang ada disini. Terletak di kawasan strategik di Kuala Lumpur, anda mesti terpesona dengan landskap taman ini yang telah dinaiktaraf.

The park has a few added features, including the Maze Garden, the Banjaran Canopy Walkway, Children’s Waterplay Park and two playgrounds catering to toddlers and children aged six to 12. Other attractions are 100-meter shoot water called High Fountain Jet in the air, newly jogging trek with baby-stroller friendly and is a home of tropical forest trees and plants.

More Taman Tasik Titiwangsa Recreational Park Kuala Lumpur

Terdapat juga canopy bridge yang berkonsepkan hutan dalam bandar yang anda mesti cuba. Taman Tasik Titiwangsa juga adalah taman mesra OKU kerana banyak kemudahan disediakan untuk orang kurang upaya. Jadi setiap orang mempunyai inklusif untuk datang ke sini melakukan aktiviti yang digemari. Diharap agar pengunjung dapat menjaga adab, tingkah laku serta tidak melakukan vandalisme iaitu merosakkan harta benda awam.

Taman Tasik Titiwangsa yang terletak di Bandaraya Kuala Lumpur yakni di Jalan Tun Razak. Ia berdekatan dengan Perpustakaan Negara Malaysia, Hospital Tawakkal dan berhadapan dengan Institut Jantung Negara (IJN KL). Anda boleh menaiki pengangkutan awam atau mengguakan kenderaan persendirian kereta terdapat banyak kemudahan tempat letak kereta disediakan.

Banyak kemudahan sukan dan riadah yang boleh didapati disini antaranya kompleks sukan untuk aktiviti dalam dewan, latihan taekwondo dan permainan badminton. Selain dari berjoging dan berbasikal, pengunjung juga boleh bermain tenis kerana terdapat 10 buah gelanggang tenis yang dikendalikan oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL). Anda boleh menunggang kuda, bermain kereta kawalan jauh (RC), menikmati pemandangan cantik tasik dan sebagainya. Anda boleh menikmati Char Kuey Tiow dan restoran yang menyajikan makanan yang sedap-sedap.

*Credit: nordiyana.com

Hashtag / Keywords

Taman Tasik Titiwangsa Recreational Park Kuala Lumpur Reviews

Customer Reviews

Awesome Recreational Park in Kuala Lumpur Gua Caya Sama Lu

Taman Tasik Titiwangsa adalah tempat riadah bagi kami setiap hujung minggu untuk berjoging dan merehatkan minda. Ada court tennis disini juga untuk practice ataupun belajar. Ada gerai cendol dan rojak juga gerai sate dan char koy teow yang sedap yang boleh anda cuba.

Suhaimi Abdul Rahman

Penari Istana Budaya

Taman Tasik Titiwangsa untuk Abang Kakak Semua Macam Kat Central Park London lah

Tak perlu perabis duit ke luar negara atau bagai-bagai. Malaysia sudah cukup cantik dah abang kakak. Abang kakak boleh ambil gambar kenangan dan boleh hantar gambar ke kampung. Ibu bapa pasti gembira melihat gambar abang kakak di Kuala Lumpur. Mereka bukan tahu abang kakak ada mana. KL sudah banyak cantik.

Abdul Hamim Abdul Hameed

Pekerja Asing di bumi Malaysia

Contact Taman Tasik Titiwangsa Recreational Park Kuala Lumpur

Taman Tasik Titiwangsa,
53200 Kuala Lumpur
Telephone: 03-2617 6273

error: