Menu Wajib: Resepi Daging Goreng Kicap Terbaik

Resepi Daging Goreng Kicap Terbaik Mesti Cuba
Resepi Daging Goreng Kicap Terbaik Mesti Cuba ini merupakan menu terbaik yang selalu dimasak oleh ibu-ibu kita Jom kita menggamit memori dengan mencuba sendiri dirumah

Resepi Daging Goreng Kicap Terbaik Mesti Cuba sesuai dimakan dengan nasi putih panas-panas untuk santapan makan tengahari yang sedap. Anda boleh cuba resipi mudah ini. Jom kita cuba sama-sama.

Resepi Daging Goreng Kicap Terbaik Mesti Cuba Summary

 • Nama Resipi: Resepi Daging Goreng Kicap Terbaik Mesti Cuba
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resepi Daging Goreng Kicap Terbaik Mesti Cuba
Resepi Daging Goreng Kicap Terbaik Mesti Cuba sangat istimewa jika dimakan masa makan tengahari bersama nasi putih panas-panas. Satu lauk sahaja sudah cukup dan jika mahu boleh buat sayur campur. Sila rujuk resipi dibawah.

Bahan-bahan Resepi Daging Goreng Kicap Terbaik Mesti Cuba

 • 200 gram daging lembu
 • 4 biji bawang merah
 • 4 ulas bawang putih
 • 7 batang cili padi
 • Sedikit asam keping
 • 2 sudu kecil serbuk kunyit
 • 1/4 inci halia muda
 • 100 ml minyak masak
 • 3 sudu besar kicap manis
 • 2 sudu besar kicap pekat
 • Garam secukup rasa
 • Ajinomoto secukup rasa

Cara Memasak Resepi Daging Goreng Kicap Terbaik Mesti Cuba

Cara memasak Resepi Daging Goreng Kicap Terbaik Mesti Cuba ini dapat diterangkan dengan langkah-langkah mudah seperti dibawah.

 1. Hiris daging nipis-nipis dan kemudian basuh.
 2. Letak air dalam kuali dan rebus dulu daging
 3. Letakkan 2 asam keping dan 1 sudu serbuk kunyit
 4. Letak sedikit garam dan kemudian rebus guna api perlahan sehingga air hampir kering.
 5. Apabila air sudah hampir kering anda boleh masukkan minyak masak
 6. Gaul rata-rata.
 7. Selepas itu, masukkan bawang merah, bawang putih, halia, cili padi dihiris semua bahan² itu
 8. Jika anda suka sensasi pedas boleh letak beberapa biji cili padi.
 9. Akhir sekali, masukkan kicap manis diikuti dengan kicap pekat. Perisakan dengan garam halus dan Ajinomoto.
 10. Kacau supaya semua bahan sebati. Jika ada rasa yang terkurang boleh tambah.

Hashtag / Keywords

Resepi Daging Goreng Kicap Terbaik Mesti Cuba Reviews

Customer Reviews about Resepi Daging Goreng Kicap Terbaik Mesti Cuba

Disamping anda dapat mempelajari selok belok cara memasak dan membuat sesuatu juadah seperti Resepi Daging Goreng Kicap Terbaik Mesti Cuba, anda juga mendapat tips yang berguna bagaimana untuk memastikan masakan yang anda masak itu menjadi seperti dalam gambar dan sedap dimakan. Kami berharap perkongsian resipi dapat membantu anda mempelbagaikan lagi menu masakan anda dirumah dan seterusnya meningkatkan minat untuk membuat homemade cooking (cookies, main menu, kuih, biskut) dengan lebih bermotivasi.

Yana

https://nordiyana.com

Kongsi Resipi Anda

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Daging Goreng Kicap Terbaik Mesti Cuba di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Daging Goreng Kicap Terbaik Mesti Cuba ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Daging Goreng Kicap Terbaik Mesti Cuba ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: