Resepi Sambal Ketagih Resepi yang Mudah Tidak Sampai 10 Bahan!

Cara Memasak Sambal Ketagih Resepi Sedap
Cara Memasak Sambal Ketagih Resepi Sedap ini memerlukan kemahiran tinggi supaya sambal menjadi garing, sedap dan lazat.

Cara Memasak Sambal Ketagih Resepi Sedap ini tidaklah sesukar mana. Tetapi apakah tips mendapatkan sambal anda sedap sehingga ditagih hari-hari? Jom kita belajar resipi terbaik ini.

Cara Memasak Sambal Ketagih Resepi Sedap Summary

 • Nama Resipi: Cara Memasak Sambal Ketagih Resepi Sedap
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Cara Memasak Sambal Ketagih Resepi Sedap

Cara Memasak Sambal Ketagih Resepi Sedap ini memang anda akan buat banyak kali. Masuk kali ini sudah 5 kali buat dan sedap dimakan dengan nasi putih atau roti. Mari kita lihat bahan-bahannya.

 • Minyak masak
 • 10 batang Cili padi*
 • 6 batang Cili merah*
 • 2 biji Tomato*
 • 3 biji Bawang besar*
 • 3 inci Belacan*
 • Garam secukupnya
 • Gula secukupnya
 • 1 sudu kecil Maggi Cukup Rasa

Cara Memasak Cara Memasak Sambal Ketagih Resepi Sedap

Cara Memasak Sambal Ketagih Resepi Sedap diterangkan seperti dibawah.

 1. Potong kecil semua bahan bertanda *.
 2. Goreng semua bahan yang bertanda * dengan minyak yang banyak sampai layu.
 3. Kemudian blend semua bahan yang telah siap digoreng.
 4. Letak perisa gula dan garam dan Maggi Cukup Rasa.
 5. Tumis sekejap hingga naik minyak.

Did you know?

Cara Memasak Sambal Ketagih Resepi Sedap ini anda perlu menggoreng terlebih dahulu kemudian barulah kisar dan tumis. Pelik tapi anda boleh mencubanya.

Did you know?

Sebelum makan, anda boleh perahkan limau untuk kesedapan yang tidak terhingga.

Hashtag / Keywords

Cara Memasak Sambal Ketagih Resepi Sedap Reviews

Customer Reviews about Cara Memasak Sambal Ketagih Resepi Sedap

Cara Memasak Sambal Ketagih Resepi Sedapadalah perkongsian resipi mudah terutama kepada wanita bekerjaya dan sangat sibuk dengan pekerjaan di pejabat. Menu ini boleh disimpan di peti sejuk dan tahan lama. Boleh dipanaskan menggunakan ketuhar gelombang mikro atau mikrowave. Diharap perkongsian resipi mudah ini memberikan anda keselesaan bagi mereka yang tidak mempunyai banyak masa di dapur. Menu ini juga sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin mencuba masakan lain dari kebiasaan yang biasa anda masak.

Yana

https://nordiyana.com

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Cara Memasak Sambal Ketagih Resepi Sedap di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke [email protected].

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Cara Memasak Sambal Ketagih Resepi Sedap ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Cara Memasak Sambal Ketagih Resepi Sedap ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: